fietsnet.be

24 uur fietsen op het circuit van Zolder
Kris , Monday 23 August 2010, 20:03

24uurzolder Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus vindt op Circuit Zolder weer de Eneco 24 Hours Cycling @ Zolder plaats. Dit is een recreatieve aflossingsproef die verschillende teams van maximum 8 renners de mogelijkheid biedt om het tegen elkaar op te nemen in een 24 uur durende proef. Het team dat de meeste ronden na 24 uren heeft afgelegd is de winnaar. Het gaat hier niet alleen om een topsportevenement, maar vooral om een gezellig en sportief gebeuren waar ambiance en plezier in het fietsen centraal staan.

De inschrijvingen zijn weliswaar al afgesloten, maar de Eneco 24 Hours Cycling wil voor iedereen een topevenement zijn … dus ook voor alle bezoekers. De paddock van Circuit Zolder biedt tal van leuke attracties: zo zijn er trial demonstraties van Wesley Belaey en kun je verschillende nieuwe sporten ontdekken aan de Blosostand. Voor de kleintjes is er bovendien een heus kinderdorp gebouwd met springkastelen, clowns, grimeurs,… Kortom, een leuk en gezellig familie-evenement! Oh ja, en hadden we al vermeld dat het volledig gratis is?

Een echte aanrader dus voor iedereen die het fietsen een warm hart toedraagt. Meer info op www.defietsuitdaging.be.

Op zondag 25 april 2010 wordt het fietsknooppuntennetwerk Pajottenland-Zennevallei officieel geopend. Via dit splinternieuwe netwerk kan je dan vanuit het oosten onderdoor Brussel, naar Halle en zo naar Vilvoorde. Ah!

Zondag kun je vanuit 15 locaties in het Pajottenland en de Zennevallei de rit maken naar de grote slothappening bij Kasteel Gaasbeek, domein Groenenberg in Sint-Pieters-Leeuw.
En als het goed weer is (en dat wordt het!), wordt in het startpunt van Ternat Fietsnet.be getoond. In een tent, jawel. De sportdienst van Ternat helpt je daar om jouw eigenste knooppuntenritje samen te stellen.

Keicurieus welk fietsplezier je te wachten staat? Goed nieuws voor je: op zaterdag 24 april om 17h00 lanceert Fietsnet.be dit allernieuwste netwerk online. Een exclusieve avant-première.

Fietsnet genomineerd voor Site van het Jaar 2009
Koen , Tuesday 17 November 2009, 6:17

Samen met 'De Kust', 'NMBS', 'Vlaanderen Vakantieland' en zes andere sites werd fietsnet genomineerd voor Site van het Jaar in de categorie 'Reizen en Toerisme'.

Heb je wat aan fietsnet gehad dit jaar? Zouden volgens jou nog meer mensen van het bestaan moeten weten?
Stemmen in de jaarlijkse Site van het Jaar verkiezing is een uitstekende manier om Fietsnet in het licht te zetten.

Wat publiciteit; daar zijn we voor één keer niet vies van. Ha!

Op zondag 10 mei 2009 is er een grote fietshappening rond de opening van het nieuwe fietsknooppuntennetwerk van de Brabantse Kouters. Dit netwerk sluit perfect aan op de netwerken van het Dijleland en van de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Vanuit verschillende gemeenten vertrekken fietstochten (via de knooppunten) onder begeleiding van Pasar naar het vliegveld van Grimbergen waar vanaf 14 uur de festiviteiten plaatsvinden. Peter van het netwerk, Eddy Merckx, zal samen met gedeputeerde Jean-Pol Olbrechts de officiële opening doen.

Na het fietsen kan je aan het vliegveld je dorst lessen en ondertussen genieten van optredens en kinderanimatie. Elke deelnemer krijgt een gratis drankje en maakt kans op een tombolaprijs. Omdat het op 10 mei ook moederdag is, wordt er voor alle moeders een verrassing voorzien. Bovendien kan je de fietsknooppuntenkaart met korting aankopen.
Fiets mee langs de Brabantse Kouters van knooppunt naar knooppunt of kom naar de opening op het Recreatief Vliegveld, Humbeeksesteenweg 313, 1850 Grimbergen.

Informatie rond de vertrekplaatsen en vertrektijden zijn te vinden in deze flyer.

Meer info: Toerisme Brabantse Kouters vzw, tel. 02 270 99 30

Fietstochten in het Land van Playsantiën
Kris , Friday 23 May 2008, 23:38

Op volgende data organiseert het Land van Playsantiën het fietsevenement "Rondje vertier in het land van plezier":

  • zondag 22 juni: Ranst – Zandhoven: Van wielen tot wieken
    Vertrek: Schoolstraat Ranst en molen Pulderbos (Molenheide 67)

  • zondag 6 juli: Lille - Van Krawaat tot Kasteelheer
    Vertrek: Café Den Eik Gierle, Café Sportlokaal Lille, PC Mollenhof Poederlee en Brasserie Nicoty Wechelderzande

  • zondag 27 juli: Malle – Zoersel: Van schors tot schuim
    Vertrek: Scherpenbergmolen Westmalle (Antwerpsesteenweg 378) en Lindepaviljoen Zoersel (Oostmallebaan 15)

De fietstochten zijn ongeveer 35 km lang en vertrekken kan je tussen 9u en 13u. Deelnameprijs bedraagt €2,50 voor de volwassenen en €1,50 voor de kinderen. Voor die prijs is iedereen verzekerd en kan men zonder andere kosten van al het lekkers onderweg genieten! Deelnemers aan twee van de drie fietsevenementen kunnen zeer mooie playsante prijzen winnen.

Naast het fietsen wordt de nodige randanimatie voorzien en onderweg worden gratis proevertjes aangeboden van de vele streekspecialiteiten die de streek rijk is.

Copyright © 2019 fietsnet.be