fietsnet.be

Fietsknooppuntennetwerk Hageland
André Maes , Monday 21 April 2008, 22:51

Nog geen twee jaar nadat de eerste knooppuntbordjes in het Hageland verschenen, wordt de regio volledig ontsloten voor de fietsrecreanten. Er komen trajecten bij in drie nieuwe gemeenten. In de reeds aangesloten gemeenten wordt het netwerk uitgebreid met nieuwe trajecten. Het Hageland krijgt hiermee in totoaal 670 km bewegwijzerde fietsroutes. De nieuwe gemeenten zijn: Bierbeek, Boutersem en Lubbeek. In Tielt-Winge, Holsbeek en Glabbeek worden nieuwe trajecten in het netwerk bewegwijzerd.

Naast het eigenlijke netwerk wordt ook de randinfrastructuur uitgebreid met picknicksets en rustbanken. Toerisme Vlaams-Brabant reikt i.s.m. Toerisme Vlaanderen, fietslabels uit aan horecazaken die naast een streekeigen natje en droogje ook een basisdienstverlening zoals een reparatiekit, fietsenstalling, EHBO enz. aanbieden.
Bij al dit goede nieuws hoort natuurlijk een nieuwe fietskaart. Op de binnenzijde van deze kaart wordt het volledige fietsnetwerk van de regio Hageland afgebeeld op schaal 1:65.000. Naast de trajecten en knooppuntnummers worden bovendien icoontjes voor de aard van de weg, hellingsgraden, rustpunten, horeca, bezienswaardigheden enz. afgebeeld. Op de ommezijde vind je de toeristische en praktische informatie.

De prijs van de kaart bedraagt 5 euro, ze is verkrijgbaar bij de toeristische diensten van Vlaams-Brabant, de fietscafés, sommige boekhandels en bij Toerisme Vlaams-Brabant.

Copyright © 2019 fietsnet.be