fietsnet.be

Je fietsroute op GPS!
Koen , Thursday 02 October 2008, 23:42

Sinds gisteren kun je op fietsnet.be elke uitgestippelde route als GPX bestand downloaden. Gratis en voor niks. Daarmee zet je jouw persoonlijke knooppuntenroute in een handomdraai op je fiets-GPS.

Kijk, dat vinden wijzelf als medewerkers deksels interessant. Onderweg kunnen we nu onmiddellijk op de GPS aflezen of de fietsnet-route afwijkt van het bewegwijzerde traject. Niet dat dat veel gebeurt natuurlijk, wel? Maar meewerken wordt weer nèt iets gemakkelijker!

Samen met de route kun je ook de gepasseerde knooppunten als waypoint downloaden. Op de fiets lijkt het ons handig te weten waar dat volgende knooppunt ligt.
Als je een frequente fietsnet gebruiker bent, zal dat lijstje van knoopwaypoints snel tot vervelende proporties aangroeien.  Daarom bieden we ook alle, thans 2652, bekende fietsknooppunten in één points-of-interest bestand aan. Ook al een primeur en ook al gratis. Met de Garmin POI Loader laad je de punten in de recente Garmin GPS toestellen.

Binnen een aantal weekjes serveren we deze knooppunten ook in TomTom formaat. Dan zul je niet alleen met Garmin, maar ook met TomTom auto-GPS toestellen eenvoudig naar het startknooppunt kunnen rijden. Dat lijkt je vast wel wat!?

Goe. Maar je hebt dus geen GPS? Dan is er nog Google Earth, een fantastische manier om de planeet te bekijken. Google Earth opent ook de fietsnet GPX bestanden, en daarmee wordt het meteen ook een fantastische manier om je fietsroute doorheen het Vlaamse landschap te zien meanderen. Om in de sfeer te komen!

Copyright © 2017 fietsnet.be