fietsnet.be

Zondagseditie
Koen , Monday 25 June 2007, 0:14

De editie die we nog net op zondag uitbrengen telt haast 2400 kilometer fietsroute.

Daarnaast werkt vanaf vandaag de R-tree voor trajectdata. Om maar te zeggen dat je bij het openen van fietsnet.be minder trajecten downloadt en dus rapper aan de slag kan.
Terwijl je de kaart beweegt, zal je ook merken dat extra trajecten gedownload worden. Net-op-tijd. Het zou geen afbreuk mogen doen aan de vloeiende fietsnet.be ervaring ;-)  Als jij toch problemen ervaart, geef je maar een gil.

De R-tree brengt ons een stap verder in het ondersteunen van een écht grote fietskaart. En dat begint er al aardig op te trekken, met vandaag 2389 kilometer, 957 trajecten, 658 knooppunten, en 23926 trajectpunten.

Astemblieft.

Het gaat vooruit!
Koen , Thursday 21 June 2007, 13:02

Tal van enthousiastelingen hebben al aangeboden om mee te werken, en dankzij hen zal de editie van komend weekend fris 2033 kilometer fietsroute bestrijken. Amper een week geleden was dat 1214 kilometer! Geweldig werk.
We nodigen je ook uit om mee te werken. Stuur ons een bericht; samen timmeren we aan een unieke fietskaart.

Ondertussen kijken Kris en ik alweer vooruit. We zien tal van nieuwe features in het verschiet.
Misschien heb je een bijzondere voorkeur? Zeg het ons. Of staat de voor jou allerbelangrijkste feature niet eens in het lijstje?

Dingen die tot de mogelijkheden behoren:

  • Een kaartje dat je kunt afdrukken. Met je route uitgetekend. En de meest nabije points of interest.
  • Points of interest. Selecte caféetjes, restaurants, ijshoeves, fietsherstellers en dies meer. Punten op de kaart die doorlinken naar meer detail info.
  • Route downloaden als GPX bestand. Zodat zij met een GPS de route in hun toestel kunnen laden. Dat maakt papier helemáál overbodig.
  • In- en uitzoomen. Zodat je sneller over de kaart kunt navigeren. Of je route in zijn geheel kunt bekijken.
  • Hoogteprofielen. Geeft je een idee waar de beklimmingen zitten, en hoe steil en lang ze dan wel zijn.
  • Extra attributen bij de trajecten. Verhard/onverhard, verkeersvrij, onveilig voor kinderen, ongeschikt voor grote groepen, ...
    De automatische routeberekening kan dan rekening houden met je voorkeur. Een aantal attributen kunnen we tonen op de kaart.

In de media
Koen , Sunday 17 June 2007, 17:52

Dit weekend kreeg fietsnet.be de belangstelling van een aantal media:
Misschien dat je dit interessant vindt.

Murphy
Koen , Friday 15 June 2007, 13:49

De eerste ochtend van fietsnet.be ging al meteen gepaard met de onvermijdelijke moeilijkheden.  De server anderhalf uur offline voor 'groot onderhoud' -- aangekondigd, zo bleek. Wie leest dat? --, en nog wat probleempjes met de webtoepassing zelf.

Afijn, geen structurele problemen maar toch heel wat downtime. En dat op de eerste ochtend. Ghrm!
Dat zij die afgeknapt zijn, maar rap terugkomen!

Online!
Koen , Thursday 14 June 2007, 21:26

Het heeft deksels veel nachtwerk gekost, maar Kris en ik zijn tevreden: de fietsnet.be routeplanner voor fietsers is hierbij online! *jeuj*

Dankzij wat snoeiwerk in onze ambities, begin 2007, kijk je vandaag tegen dit resultaat aan. Met beperkte features weliswaar (het snoeiwerk weet je), maar iets dat wát het doet, goed doet.  En dát is het belangrijkste. Vinden we.

Vooraleer we nieuwe features uitwerken (we zien er nogal wat, maar daarover later wellicht meer), is de volgende stap de dekkingsgraad van de online kaart aanzienlijk uitbreiden. Zodat meer mensen van dit experiment kunnen genieten.
Wil je hieraan meewerken?  Kijk hoe dat kan op www.fietsnet.be/meewerken!

Copyright © 2019 fietsnet.be