fietsnet.be

Fietsnetwerk Groene Gordel - Dijleland
André Maes , Saturday 26 July 2008, 10:40

Toerisme Vlaams-Brabant zet de zomer feestelijk in met het nieuwe fietsnetwerk in de Groene Gordel. In het Dijleland is het eerste deel van het netwerk ingereden. Dit netwerk vervangt de bewegwijzering met fietspaddestoelen. Met steun van Toerisme Vlaanderen zijn 280 km veilige en aantrekkelijke wegen bewegwijzerd met witgroene bordjes.

In het zuiden van de regio fiets je in een heuvelend landschap door het Zoniënwoud, Heverleebos en Meerdaalwoud, maar ook door rivierdalen langs de IJse en de Voer. In het noorden wordt het vlakker en is het aangenaam fietsen langs de Dijle en het kanaal Leuven-Mechelen.
Het nieuwe netwerk geeft verbinding met de knooppunten in Leuven. Bovendien zijn er twee verbindingen met hoofdstad Brussel. Vanuit Tervuren en Diegem komt er een lus naar de Grote Markt in Brussel. Ze zijn niet bewegwijzerd maar wel beschreven met kaart en tekst in een bijlage bij de kaart.

De nieuwe fietskaart - op schaal 1:65.000 - toont de regio Dijleland met de knooppunten en de trajecten met de afstanden, de hellingen en de aard van het wegdek. Icoontjes verwijzen naar rustplaatsen, horeca, parkeerplaatsen, bezienswaardigheden enz. De kaart wordt aangeboden in een plastic mapje samen met een bijlage met de fietslussen naar Brussel en een boekje met de horeca-adressen.
De prijs van de kaart bedraagt 5 euro (1,5 euro verzendkosten), ze is verkrijgbaar bij de toeristische diensten en bij Toerisme Vlaams-Brabant. Ook online te bestellen via: www.toerisme.vlaamsbrabant.be

Nieuwe knooppunten op het fietsnetwerk Leiestreek
Kris , Monday 14 July 2008, 20:56

Het fietsnetwerk Leiestreek West werd onlangs verfijnd in de omgeving van Menen en Geluwe. Tot voor kort moest je tussen Dadizele en Menen een grote omweg maken. Voortaan zijn Menen en Geluwe beter bereikbaar door de nieuwe knooppunten 71, 72, 73, 74 en 75. Deze knooppunten zijn al sinds de editie van 26 juni beschikbaar op onze routeplanner.

In augustus worden ook in Roeselare vier nieuwe knooppunten toegevoegd. Dankzij de knooppunten 76, 77, 78 en 79 zal het mogelijk zijn om door het centrum van Roeselare te fietsen langs het knooppuntennetwerk. Hierdoor zal je ook veel korter van bijvoorbeeld Rumbeke naar Hooglede kunnen fietsen. Van zodra deze knooppunten volledig bewegwijzerd zijn, zullen ze onmiddellijk toegevoegd worden aan de routeplanner.

Verdere informatie en kaartjes van deze wijzigingen kan je terug vinden op:
http://www.toerismeleiestreek.be/leiestreek/nieuws.aspx?id=128319

Waasland en Scheldeland volledig toegevoegd
Kris , Sunday 13 July 2008, 11:05

In de editie van 12 juli zijn de nieuwe knooppuntnetwerken van het Scheldeland en Waasland volledig toegevoegd aan de routeplanner. Vanaf nu kan je dus je route plannen in de ganse provincie Oost-Vlaanderen.

Dankzij onze enthousiaste medewerkers Roger, Stijn, Stijn en André ging dit aan een razend tempo.

Fietsen van Heist tot Hasselt
Kris , Wednesday 02 July 2008, 22:05

Het is zover ... je kan nu eindelijk een route uitstippelen van de ene kant van Vlaanderen naar de andere. Dit dankzij de nieuwe knooppuntnetwerken van Scheldeland en Waasland. Op dit moment is er op de routeplanner enkel een verbinding via Gent, maar naarmate deze nieuwe knooppuntnetwerken verder ingevuld geraken zullen er meer verbindingen volgen. Nu deze kaarten van Waasland en Scheldeland beschikbaar zijn zal dit ongetwijfeld in een stroomversnelling komen.

Copyright © 2019 fietsnet.be