fietsnet.be

Groot fietsboek Vlaanderen
André Maes , Wednesday 20 August 2008, 16:01

Bij uitgeverij Lannoo volgen ze het recreatief fietsen op de voet. Getuige hiervan is het nieuw Groot fietsboek Vlaanderen. We schrijven wel “nieuw” omdat het boek volledig herwerkt is. In vergelijking met de vorige uitgave is bijna eenderde van de routes vervangen door nieuwe en is het meer dan 20 bladzijden dikker geworden. Eén van de belangrijkste vernieuwingen is de opname van 5 meerdaagse fietstochten. Hiermee kun je in elke Vlaamse provincie een korte fietsvakantie ondernemen. Er wordt telkens gestart in een fietsvriendelijke en aangename logeerplaats. Bij de praktische informatie vind je alle mogelijke overnachtingsplaatsen. Er wordt in deze gids trouwens veel aandacht geschonken aan de fietsvriendelijke horeca. Onderweg halt houden voor een hapje of een drankje is voor veel genieters een belangrijk onderdeel van een fietstocht.

Het Groot fietsboek Vlaanderen biedt alles wat je van een degelijke fietsgids kunt verwachten: 45 lusvormige en 5 meerdaagse tochten, praktische en toeristische informatie, gedetailleerde kaartjes met de opdruk van de trajecten en referentiepunten. Kaderstukjes met extra boeiende weetjes. Naast al dit prachtig werk van de auteur heeft Lannoo een interactieve webstite opgestart. Voordat je vertrekt kun je er de meest recente updates ophalen. Bovendien kun je er eventuele commentaar of quotering bij de fietstochten kwijt: www.lannoofietsen.be. Kortom, deze gids is het basiswerk voor de recreatieve fietser waarmee hij het volledige grondgebied van Vlaanderen kan verkennen.

Deze paperback van uitgeverij Lannoo telt 369 bladzijden.
De richtprijs bedraagt 19,95 euro.
Auteur: Robert Declerck

Dijleland toegevoegd aan routeplanner
Kris , Sunday 17 August 2008, 20:30

In de editie van 17 augustus is het nieuwe fietsknooppuntennetwerk van het Dijleland toegevoegd aan de routeplanner. Enkel de trajecten tussen de knooppunten 42-43-44 in het Zoniënwoud, zijn nog niet toegevoegd omdat ze momenteel nog niet bewegwijzerd zijn.

Meer informatie over dit nieuwe fietsknooppuntennetwerk is te vinden op de website van Toerisme Vlaams-Brabant.

Copyright © 2019 fietsnet.be