fietsnet.be

Serieuze wijzigingen in de Vlaamse Ardennen
Kris , Sunday 19 October 2008, 11:50

In de Vlaamse Ardennen zijn er serieuze wijzigingen gebeurd aan de knooppunten en trajecten in de streek rond Kluisbergen, Melden en Leupegem. Een PDF-bestand waarin deze wijzigingen staan kan je downloaden op de website van toerisme Oost-Vlaanderen. Deze wijzigingen staan vermeld op de laatste pagina van dit bestand. De routeplanner-editie van 19 oktober bevat deze wijzigingen. De andere wijzigingen in dit bestand waren trouwens reeds verwerkt in eerdere edities van de routeplanner.

Ieperboog
André Maes , Thursday 09 October 2008, 16:50

Een stukje oorlogsgeschiedenis: eind november 1914 loopt de Duitse aanval in het Ieperse vast. Op en langs de heuvelkam graven Duitsers, Fransen en soldaten van het Gemenebest zich in. De stellingenoorlog begint en de Ypres Salient, de onbreekbare frontboog omheen de stad, is een feit.

Met deze tiende themafietstocht van Westtoer verken je de Ieperboog of de Ypres Salient. De route werd verwezenlijkt in samenwerking met In Flanders Fields Museum. Voor deze uitgave hanteerde men een uniek concept: door middel van luchtfoto’s wordt het verband gelegd tussen het hedendaagse landschap en de historische feiten uit de Eerste Wereldoorlog.


De route is geënt op het fietsnetwerk van de Westhoek. Ze is 36 km lang en start op de Grote Markt van Ieper. Er worden 16 sites uit de Eerste Wereldoorlog beschreven. Voor een tweedaagse tocht kun je het traject verdelen in een noordelijke lus van 21 km en een zuidelijke lus van 23 km.
De brochure bevat naast tekst en foto’s een overzichtelijke kaart op schaal 1:60.000 met de route en de aandachtspunten. De prijs bedraagt 3 euro, ze is te koop bij de plaatselijke toeristische diensten en bij Westtoer, ook online te bestellen via: www.fietsen-wandelen.be.

Je fietsroute op GPS!
Koen , Thursday 02 October 2008, 23:42

Sinds gisteren kun je op fietsnet.be elke uitgestippelde route als GPX bestand downloaden. Gratis en voor niks. Daarmee zet je jouw persoonlijke knooppuntenroute in een handomdraai op je fiets-GPS.

Kijk, dat vinden wijzelf als medewerkers deksels interessant. Onderweg kunnen we nu onmiddellijk op de GPS aflezen of de fietsnet-route afwijkt van het bewegwijzerde traject. Niet dat dat veel gebeurt natuurlijk, wel? Maar meewerken wordt weer nèt iets gemakkelijker!

Samen met de route kun je ook de gepasseerde knooppunten als waypoint downloaden. Op de fiets lijkt het ons handig te weten waar dat volgende knooppunt ligt.
Als je een frequente fietsnet gebruiker bent, zal dat lijstje van knoopwaypoints snel tot vervelende proporties aangroeien.  Daarom bieden we ook alle, thans 2652, bekende fietsknooppunten in één points-of-interest bestand aan. Ook al een primeur en ook al gratis. Met de Garmin POI Loader laad je de punten in de recente Garmin GPS toestellen.

Binnen een aantal weekjes serveren we deze knooppunten ook in TomTom formaat. Dan zul je niet alleen met Garmin, maar ook met TomTom auto-GPS toestellen eenvoudig naar het startknooppunt kunnen rijden. Dat lijkt je vast wel wat!?

Goe. Maar je hebt dus geen GPS? Dan is er nog Google Earth, een fantastische manier om de planeet te bekijken. Google Earth opent ook de fietsnet GPX bestanden, en daarmee wordt het meteen ook een fantastische manier om je fietsroute doorheen het Vlaamse landschap te zien meanderen. Om in de sfeer te komen!

Copyright © 2019 fietsnet.be