fietsnet.be

Fietsboxen Oost-Vlaanderen
André Maes , Wednesday 26 November 2008, 10:04

Toerisme Oost-Vlaanderen verwent de fietsers met drie nieuwe fietsboxen. Ben je nog op zoek naar een originieel geschenk voor de feestdagen? Dan komen deze drie fietsboxen van Toerisme Oost-Vlaanderen als geroepen. Naar analogie van de wandelboxen lanceren zij drie nieuwe fietsboxen: Trap Door, Trap Mee en Trap Uit. In elke box vind je tien brochures met fietsroutes, goed voor honderden kilometers fietsplezier.

  • Trap Door
    Met deze box verken je de meest prachtige routes in het glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen. Hier kun je af en toe een helling uit de legendarische Ronde van Vlaanderen uitproberen. Zo krijg je onder andere de legendarische Eddy Merckxroute met enkele pittige hellingen uit de Ronde van Vlaanderen onder de wielen.
  • Trap Mee
    In deze box vind je tien ontspannende fietstochten voor wie graag geniet van een ontspannend uitstapje met het gezin, de familie of vrienden. De veilige trajecten zijn zorgvuldig uitgekozen en onderweg valt er heel wat te beleven. In de box zit de gloednieuwe thematocht “De Kreken Spreken”. Bij deze route horen een aantal geluidsfragmenten die je op de site van Toerisme Oost-Vlaanderen kan downloaden naar je mp3-speler.
    Trap Uit
  • Deze box bevat de brochures van tien klassiekers onder de Oost-Vlaamse fietsroutes. De trajecten zijn ideaal voor een zalige zondagse fietstocht met op tijd een aangename rustpauze op een terrasje of in een cafeetje. Je geniet van kunst, cultuur en natuur die je onderweg tegenkomt. Een aanrader is de nieuwe Scheldeverentocht.

Zoals we van Toerisme Oost-Vlaanderen gewend zijn krijg je in iedere brochure een gedetailleerde kaart en heel wat toeristische en praktische informatie. Zo ben je meteen op de hoogte van wat er onderweg te beleven is.

Om de kwaliteit van deze boxen te waarborgen werden verschillende lusvormige routes herwerkt en opgefrist. Alle routes zijn bewegwijzerd met zeshoekige bordjes zodat je zeker de weg niet kan verliezen. De Kreken Spreken en Scheldeverentocht zijn uitgestippeld op het knooppuntennetwerk.

De prijs van één fietsbox met tien routes bedraagt 12 euro. Ze zijn te koop bij Fnac, Standaard Boekhandel en bij de diensten voor toerisme en online te bestellen via: http://www.tov.be/.

Nieuwe LF-overzichtskaart voor Vlaanderen en Wallonië
André Maes , Tuesday 18 November 2008, 8:58

Het Nationaal Georgrafisch Instituut (NGI) brengt een nieuwe uitgave van de LF-overzichtskaart op de markt. Hiervoor is samengewerkt met Grote Routepaden, Toerisme Vlaanderen en Rando Vélo. Het lijnbeeld van de routes is nu veel duidelijker dan bij de vorige uitgave. Zo kregen de Landelijke routes van Toerisme Vlaanderen een gestippelde binnenlijn. De routes van Grote Routepaden hebben een volle blauwe lijn. Ook bij de Waalse trajecten zie je een duidelijk verschil tussen de routes van Rando Vélo en RAVeL. Bovendien zijn de belangrijkste jaagpaden en oude spoorwegbeddingen met een fietspad ingetekend met een stippellijn. De routes in Noord-Frankrijk, het zuiden van Nederland en de grensstreek met Duitsland en het Groot Hertogdom Luxemburg zijn mee opgenomen. Ook jeugdherbergen, trekkershutten, natuurvriendenhuizen en gîtes d'étapes zijn ingetekend. De kaart heeft een schaal van 1:250.000 en wordt aangeboden in een plastiek mapje, samen met de praktische informatie zoals nuttige adressen, uitleg over het bewegwijzeringsysteem en een overzicht van alle fietsroutes.

De kaart is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels, Grote Routepaden en het NGI.
De richtprijs bedraagt: 7,5 euro. Leden van Grote Routepaden betalen slechts 6,4 euro.
http://www.ngi.be
http://www.groteroutepaden.be
http://www.vlaanderen-vakantieland.be/fietsen
http://www.randovelo.org/nl
http://met.wallonie.be/opencms/opencms/fr/ravel/

Rode bolletjes met knooppuntnummers
Kris , Sunday 02 November 2008, 23:09

Het herfstweer van de voorbije dagen, was de ideale gelegenheid om nog wat aan de routeplanner te sleutelen. Het resultaat van dit sleutelwerk is dat we de bekende rode bolletjes op de routeplanner nu ook voorzien hebben van het bijbehorend knooppuntnummer. We hebben er ook voor gezorgd dat wanneer er twee knooppunten dicht bij elkaar liggen en ze elkaar dus wat overlappen, het systeem het knooppuntnummer waarover je de muis beweegt automatisch zichtbaar maakt. Hierdoor zou het uitstippelen van een fietstochtje nog wat eenvoudiger moeten worden.

Copyright © 2019 fietsnet.be