fietsnet.be

De Kreken Spreken
André Maes , Tuesday 23 December 2008, 9:12

Water is de rode draad doorheen deze nieuwe route op het fietsnetwerk van Toerisme Oost-Vlaanderen. Ze is opgesplitst in twee lussen van 35 en 20 km. De eerste tocht “Verhaal van de kreken in Sint-Laureins” combineert de natuurpracht in het krekengebied met de levendige geschiedenis waarin deze streek tot stand kwam. De tweede lus brengt het verhaal van de bewogen geschiedenis van Kaprijke, een merkwaardige gemeente met het historische stadhuis en Plein. Je fiets langs de bosgordel ten noorden van Eeklo en de polders te zuiden van Bentille en Sint-Laureins. Op de website van Toerisme Meetjesland kun je gratis de geluidsfragmenten met de geschiedenis van de streek naar je mp3-speler downloaden.

In de brochure vind je alle toeristische en praktische informatie. De kaart met de route en de knooppunten heeft een schaal van 1:50.000. De richtprijs bedraagt 3 euro. Ze is verkrijgbaar bij de toeristische diensten en online te bestellen bij Toerisme Oost-Vlaanderen.

Tip, indien je nog op zoek bent naar een eindejaarsgeschenk: deze fietsbrochure vind je ook in de ‘Trap Mee’ fietsbox. De box bundelt tien fietsroutes en is aan de voordeelprijs van 12 euro te koop bij de toeristische diensten, de boekhandel en online te bestellen via: www.tov.be - www.toerismemeetjesland.be.

Vernieuwde fietskaart Vlaamse Ardennen
André Maes , Tuesday 09 December 2008, 17:04

Sinds eind juni van dit jaar is het grondgebied van de provincie Oost-Vlaanderen volledig gedekt door de fietsnetwerken. Naast de nieuwe fietskaarten van de regio’s Waasland en Scheldeland gaan de kaarten van de andere regio’s nog vlot over de toonbank. Om de aansluitingen met het fietsnetwerk Scheldeland te tonen moest de fietskaart Vlaamse Ardennen herdrukt worden. Daarnaast zijn ook enkele trajectwijzigingen en de autovrije en onverharde fietswegen in kaart gebracht. De nieuwe kaart oogt frisser waardoor vooral de cover en de foto’s op de ommezijde beter tot hun recht komen. Het kader met de legende wordt ook op een iets groter formaat weergegeven.

Trajectwijzigingen worden door Toerisme Oost-Vlaanderen uitsluitend uitgevoerd in functie van het veiliger en aantrekkelijker maken van de fietsnetwerken. Ondanks alles blijft het vervelend om tijdens het fietsen te moeten vaststellen dat fietsverbindingen of fietsknooppunten zijn verdwenen. Om hieraan tegemoet te komen, en je ook niet te verplichten een nieuwe fietskaart aan te kopen, worden trajectwijzigingen aangekondigd via de website van Toerisme Oost-Vlaanderen. Mocht je toch nog een mankement opmerken dan kun je dit online melden bij de “Routedokter”.
Een en ander toont duidelijk aan de Toerisme Oost-Vlaanderen waakt over de kwaliteit van haar fietsnetwerken.

De prijs van de fietskaart Vlaamse Ardennen bedraagt 6 euro. Ze is te koop bij de plaatselijke toeristische diensten en bij Toerisme Oost-Vlaanderen, ook online te bestellen: www.tov.be.

Copyright © 2019 fietsnet.be