fietsnet.be

Fietsnetwerk Gent en omgeving
André Maes , Monday 26 January 2009, 11:18

Nadat vorig jaar een voorlopige kaart werd verspreid verschijnt nu de definitieve versie van het fietsnetwerk voor Gent en omgeving. Gent ligt in het centrum van het fietsnetwerk van Toerisme Oost-Vlaanderen. Via het systeem van nummers, knooppunten en bordjes stippel je snel en eenvoudig een fietstocht uit op de verschillende fietsnetwerken in de regio’s rond de stad. Als je voorheen vanuit Gent wou vertrekken had je van elke regio een kaart nodig. Met deze nieuwe uitgave is dit probleem opgelost.
De kaart heeft een schaal van 1:50.000 en toont de wijde omgeving van Gent met een inzet van het stadscentrum. Op de ommezijde vind je de praktische en toeristische informatie. Kaderstukjes verwijzen naar de top tien van de bezienswaardigheden in Gent en de blikvangers langs het netwerk. Zoals alle Oost-Vlaamse netwerkkaarten is ze gedrukt op scheurvrij en spatwatervast papier.

De kaart werd ontwikkeld door Toerisme Oost-Vlaanderen in samenwerking met Toerisme Gent en is bij beide diensten verkrijgbaar. Ze kost 6 euro en is te koop bij Standaard Boekhandel en Fnac of online te bestellen op de website van Toerisme Oost-Vlaanderen: www.tov.be.

De Scheldeverentocht
André Maes , Monday 05 January 2009, 15:27

In de nieuwe fietsbrochure vind je twee tochten. De eerste vertrekt aan Schellebelle-veer, in de buurt van Wetteren. Hier is de Schelde op haar mooist. Je fietst langs Ros Beiaardstad Dendermonde en Vlassenbroek en steekt de Schelde over met het veer in Appels. Uitblazen kan in een van de talrijke horecazaken die je langs de Scheldedijk tegenkomt. Schuif er de voeten onder tafel voor het typische streekgerecht, paling.
De tweede tocht start aan het veer van Baasrode. Je wordt er ondergedompeld in de sfeer van ‘Stille Waters’.  De Scheldedorpen Sint-Amands en Mariekerke zijn een halte zeker waard. Ontdek het verhaal van Mercator in Rupelmonde en herbeleef de geschiedenis van stoere scheepsbouwers in het Scheepvaartmuseum in Baasrode. 

Praktisch
De Scheldeverentocht start in Schellebelle of Baasrode. De eerste tocht is 63 km lang, de tweede tocht 71 km. Laat dit je niet afschrikken, door de vele veren op de Schelde kan je de tochten makkelijk inkorten in kleinere lussen. 
De brochure kost 3 euro, te bestellen via www.tov.be.

Copyright © 2019 fietsnet.be