fietsnet.be

Nieuwe overzichtskaart fietsnetwerk Limburg
André Maes , Wednesday 25 March 2009, 10:29

Het fietsnetwerk in de provincie Limburg is weer wat omvangrijker geworden met de uitbreiding naar de zes Voerense dorpjes. In totaal liggen er nu zo’n 2000 km prima befietsbare trajecten op de recreatieve fietsers te wachten. De nieuwe routes in de Voerstreek brengen je door een heuvelend landschap met veel bezienswaardigheden zoals kastelen, kerken, kapelletjes, vakwerkhuizen en prachtige panorama’s. Uiteraard sluit de uitbreiding aan bij het netwerk van Nederlands Limburg.
Bovendien zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd: enkele verbindingsroutes krijgen de status van definitieve route, zoals de ontsluiting van de poort Pietersheim naar het Nationaal Park Hoge Kempen. In Riemst en Hamont-Achel komen er routes bij. De uitgave van deze vernieuwde kaart was dus echt wel nodig. Met de oude kaart kun je trouwens nog op stap, de onderhoudsploeg van Toerisme Limburg duidt de veranderingen onderweg aan op gele onderbordjes. Je kunt de wijzigingen raadplegen en afprinten via de pdf-kaartjes op de website van Toerisme Limburg.
Op de nieuwe kaart vind je de afstanden, hellingen, veerponten, parkings, stations, attracties en de fietscafés en -verblijven. Bij de kaart hoort een fietsboekje met 214 bladzijden informatie over de faciliteiten van het fietsroutenetwerk en de gegevens van de 152 cafés en 150 logies die het fietslabel mogen voeren.
De fietskaart met fietsboekje is te koop bij alle Limburgse toeristische infokantoren en ook online te bestellen. De prijs bedraagt 9,50 euro. Hiervoor krijg je een volledig overzicht van alle routes op een scheurvaste en spatwaterbestendige kaart.

Meer informatie: www.toerismelimburg.be

 

Op zondag 10 mei 2009 is er een grote fietshappening rond de opening van het nieuwe fietsknooppuntennetwerk van de Brabantse Kouters. Dit netwerk sluit perfect aan op de netwerken van het Dijleland en van de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Vanuit verschillende gemeenten vertrekken fietstochten (via de knooppunten) onder begeleiding van Pasar naar het vliegveld van Grimbergen waar vanaf 14 uur de festiviteiten plaatsvinden. Peter van het netwerk, Eddy Merckx, zal samen met gedeputeerde Jean-Pol Olbrechts de officiële opening doen.

Na het fietsen kan je aan het vliegveld je dorst lessen en ondertussen genieten van optredens en kinderanimatie. Elke deelnemer krijgt een gratis drankje en maakt kans op een tombolaprijs. Omdat het op 10 mei ook moederdag is, wordt er voor alle moeders een verrassing voorzien. Bovendien kan je de fietsknooppuntenkaart met korting aankopen.
Fiets mee langs de Brabantse Kouters van knooppunt naar knooppunt of kom naar de opening op het Recreatief Vliegveld, Humbeeksesteenweg 313, 1850 Grimbergen.

Informatie rond de vertrekplaatsen en vertrektijden zijn te vinden in deze flyer.

Meer info: Toerisme Brabantse Kouters vzw, tel. 02 270 99 30

Bikepointer 2009 extra
André Maes , Friday 06 March 2009, 16:19

Voor de knooppuntfietser is er sinds het voorjaar van 2008 een nieuw, leuk toestelletje op de markt dat het fietsen via de knooppunten nog makkelijker maakt: de Bikepointer. De Bikepointer was het vorig fietsseizoen een groot succes in België.De Bikepointer is een handige houder die met een eenvoudige handeling op het stuur van de fiets kan bevestigd worden. In de houder zit een set kaartjes waarop de fietser de knooppuntnummers van de rit kan invullen of de knooppuntroute kan uitstippelen aan de hand van de knooppuntcalculator op de website www.bikepointer.be. Gedaan met onleesbare, natgeregende of weggewaaide papiertjes. Met een blik op de Bikepointer verlies je de route geen moment uit het oog. Eenvoudiger kan niet.

Bikepointer wil de start van het nieuwe fietsseizoen opnieuw met glorie inzetten. Daarom is de website www.bikepointer.be vernieuwd en uitgebreid met een forum voor de knooppuntfietsers, nieuwe themaroutes en grensoverschrijdende routes. Bovendien wordt de knooppuntcalculator voorzien van extra tools: zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om de achtergrond te wijzigen (amusant voor de kinderen), er komen meer tips voor tussenstops en er zullen acties op aangekondigd worden. Maandelijks wordt er een nieuwsbrief verstuurd met de laatste weetjes rond de knooppuntroutes.
Bovendien is de Bikepointer eind februari, met groot succes, gelanceerd door de ANWB in Nederland. Ook daar zijn de verwachtingen voor dit toestel hoog gespannen.

De Bikepointer kost 6 euro en is vanaf half maart verkrijgbaar bij Standaard Boekhandel en bij tal van toeristische diensten en fietswinkels. De routekaartjes zijn ook apart verkrijgbaar bij dezelfde adressen. Eén set bevat vijf routekaartjes en kost 2,95 euro.

Meer informatie: www.bikepointer.be - deborah@bipo.be - 0497-52 36 20

Copyright © 2019 fietsnet.be