fietsnet.be

Wijzigingen in de editie van 26 april
Kris , Sunday 26 April 2009, 21:25

In de editie van 26 april zijn volgende aanpassingen gebeurd aan de routeplanner:

  • Antwerpen: 4 nieuwe knooppunten (56, 57, 58 en 59) toegevoegd in Antwerpen stad. Een PDF-bestand met deze wijzigingen is trouwens te downloaden op http://www.antwerpsekempen.be/downloads_details.aspx?id=15692.
  • Leiestreek West: 4 nieuwe knooppunten (76, 77, 78 en 79) in het centrum van Roeselare toegevoegd.
  • Limburg: Enkele correcties aan de trajecten rond Sint-Truiden

In de vorige editie werden trouwens ook nieuwe trajecten in de Voerstreek toegevoegd.

Kortweg, Fietsfun in de Antwerpse Kempen
André Maes , Thursday 23 April 2009, 15:11

De nagelnieuwe pocket “Kortweg in de Antwerpse Kempen” bundelt acht uitgestippelde fietsroutes, verspreid over de regio. Je kunt kiezen voor een traject langs de fraaiste tuinen en parken van Kalmthout en Brasschaat, een route rond Turnhout die de natuur laat spreken of een trip door het Kempense ‘Lake District’.

In de pocket vind je de kaartjes van deze routes, een suggestie voor een lekkere pauze of een overnachting en de praktische informatie met de contactadressen. Hiermee kun je onmiddellijk op pad voor een rustgevend dagtripje of een meerdaags vakantietochtje in de Antwerpse Kempen. De pocket bevat zes uitgestippelde knooppunttrajecten en twee themaroutes. De gemiddelde afstanden bedragen bedragen ca 50 km en zijn gemakkelijk in te korten.

Tot 1 juli kun je deelnemen aan de Fietsfun-wedstrijd. Wie een originele slogan rond fietsen in de Kempen bedenkt, maakt kans op een weekend ter waarde van 300 euro.
De pocket is gratis te bekomen bij de toeristische infokantoren in de Antwerpse Kempen en te bestellen of te downloaden op:  www.antwerpsekempen.be.
 

Vernieuwde Duvel fietsroute
André Maes , Friday 10 April 2009, 10:42

Na 15 jaar was de Duvel fietsroute aan een opknapbeurt toe. Dit gebeurde in samenwerking met Toerisme Provincie Antwerpen. De vernieuwde route is volledig geënt op het bestaande knooppuntennetwerk in de gemeentes Puurs, Boom, Willebroek en Rumst. Op informatieborden langs de route kom je alles te weten over het brouwen van de alom bekende Duvel.

De route loopt door de regio Scheldeland met zijn vele waterwegen zoals de watersportbaan te Hazewinkel, het Zeekanaal, de Vliet, de Rupel, de Dijle en de Zenne. In Willebroek fiets je over de beroemde brug en in Boom kom je langs de oude steenbakkerijen en de scheepswerf waar de Steenschuit werd gebouwd. Bovendien ontdek je enkele historische gebouwen die verwijzen naar het rijke brouwersverleden van de regio.

De volledige route is 45 km lang en kan opgedeeld worden in twee lussen van ca 22 km. De ideale vertrekpunten van deze lusvormige Duvelroute zijn het Hof van Coolhem en de The Boathouse in Willebroek. De route kreeg natuurlijk ook een nagelnieuwe folder met een overzichtskaart van de route met het ingetekende traject, de bezienswaardigheden en de startplaatsen. Hij is gratis te bekomen bij de toeristische informatiekantoren en te downloaden van de website: www.scheldeland.be - www.duvel.com.

Copyright © 2019 fietsnet.be