fietsnet.be

Jouw fietsrouteplanner werd weer net iets beter.
Koen , Wednesday 20 May 2009, 20:20

't Heeft energie gekost maar we zijn er deksels trots op: voortaan plan jij je route al zoomend op fietsnet.

Benieuwd in welke straat jouw startpunt ligt? Zoom diep en lees meteen de naam af. Curieus hoe jouw uitgestippelde rit er in zijn geheel uit ziet? Zoom uit.  Ga wat achteruit zitten.
Of nog: kies voor satellietfoto en droom alvast weg bij de glooiend groene rit van straks.

Dit zoomen biedt een fijn startpunt om mee te werken aan fietsnet. Bekijk jouw buurt eens in detail op de kaart. Zie je afwijkingen tussen het traject op fietsnet en de bordjes in het veld? Laat het ons weten; stuur ons een gpx bestand of maak een screenshot van de fietsnet kaart en duid het correcte verloop aan. Mail ons. Dankzij talrijke van dergelijke mails telt fietsnet.be vandaag ruim 13000 betrouwbare knooppuntkilometers.

Dankzij mensen zoals jij.

Brabantse Kouters toegevoegd aan routeplanner
Kris , Sunday 10 May 2009, 12:58

In de editie van 10 mei is het nieuwe fietsknooppuntennetwerk van de Brabantse Kouters toegevoegd aan de routeplanner. Dit valt mooi samen met de grote fietshappening rond de opening van dit nieuwe netwerk. In één klap hebben we er zo 320km fietsnetwerk bij in Vlaanderen.

Op de routeplanner zijn de trajecten tussen de knooppunten 62, 26, 27, 28, 29 en 25 (Londerzeel - Kapelle-Op-Den-Bos) reeds aangeduid. Dit zijn trajecten waar een fietspad naast de spoorlijn nog moet worden aangelegd. Er is wel een voorlopige omleiding voorzien.

De kaart van dit nieuwe fietsknooppuntennetwerk is te koop bij Toerisme Vlaams-Brabant.
Ze is ook online te bestellen in de mediatheek van de provincie Vlaams-Brabant.

Het snoer van Maasdorpjes
André Maes , Saturday 09 May 2009, 8:37

In het Limburgse Maasland pakken ze uit met drie nieuwe grensoverschrijdende fietslussen. Het landschap lijkt er wel gemaakt om te fietsen, vlakke, meestal autovrije en goed onderhouden fietswegen brengen je zonder problemen langs de knooppunten doorheen het prachtige open landschap langs de Maas. Je fietst als het ware langs een paternoster van lieflijke Maasdorpjes en dit langs beide zijden van de landsgrenzen. Zo kom je aan de Belgische kant oa door Kessenich,  Aldeneik, Stokkem, Leut en Oud-Rekem. In Nederland kun je een bezoek brengen aan Thorn, Wessem, Stevensweert, Elsloo en Maastricht. Oversteken kan met een van de vier veerponten. Van mei tot september brengt de veerman je van 9.30 tot 21 uur gratis naar de overkant.
In de fietsbrochure vind je de kaart van de Maasvallei met de ingetekende trajecten op basis van de Fietskaart Limburg. Op de ommezijde staat alle praktische en toeristische informatie die je voor een fietstocht nodig kunt hebben.
De prijs van de kaart bedraagt 2 euro. Ze is verkrijgbaar bij de plaatslelijke toeristische infokantoren en bij Toerisme Limburg, ook online te bestellen via: www.toerismelimburg.be.

Copyright © 2019 fietsnet.be