fietsnet.be

439 kilometer onverhard
Koen , Sunday 27 September 2009, 23:25

Rap knappe ritten plannen; daarin wil fietsnet jou helpen.

Dus vanaf vandaag worden onverharde trajecten aangeduid op de kaart. Jullie hebben er lang genoeg om gevraagd. Ah!

Al 439 onverharde kilometers in duidelijk oranje. Dan weet jij met je racefiets ze te vermijden, en jij als stofminnaar ze uit te zoeken. Want een goeie rit betekent voor ieder van ons wat anders.

Afijn. Hier en daar zal er nog wel een stukje onverhard ontbreken. Ofwathadjegedacht? Je bent vast bereid een en ander te verbeteren. Bekijk de kaart in jouw buurt. Mail ons een GPX bestand of een screendump met wat aantekeningen. Hanteer volgende naamgeving

  • Onverhard Echte aardewegen of zeer slechte dolomiet-grind
  • Semi-verhard Dolomiet, grind
  • Kassei De echte kinderkopjes. Beton-blokjes aanzien we niet als kasseien.
  • Autovrij

Vandaag zie je onverhard en semi-verhard in oranje. Precies dat type wegdek waar wielertoeristen beter voor uitkijken.

En waar ik van hou. Yeah!

Export naar TCX-formaat voor Garmin Edge
Kris , Tuesday 01 September 2009, 23:22

Meer en meer fietsers schaffen zich een fiets-GPS aan. Heel populair zijn de Garmin Edge toestellen. Bij deze toestellen verloopt het versturen en ontvangen van trajectgegevens typisch via het Garmin Training Center. Spijtig genoeg ondersteunt deze applicatie het GPX-formaat niet, waarvan wij gebruik maken in de export voor GPS-toestellen. Enkel twee Garmin specifieke formaten zijn ondersteund: CRS (Garmin Course Database) en TCX (Garmin Training Center Database). Het CRS-formaat is niet echt bruikbaar voor de fietsnet GPS export, omdat dit formaat enkel tracks kan bevatten en geen waypoints. Met andere woorden, de knooppuntnummers kunnen niet voorgesteld worden in dit formaat. Het TCX-formaat ondersteunt zowel tracks als waypoints en kan dus alle nodige data bevatten van een uitgestippelde route op fietsnet.

Daarom hebben we de mogelijkheid voorzien om te exporten naar zowel het algemene GPX-formaat, als het Garmin specifieke TCX-formaat. Daarnaast zijn er nog enkele kleine verbeteringen gebeurd aan de GPX-export, zodat het geëxporteerde bestand door nog meer applicaties kan ingelezen worden.

Copyright © 2019 fietsnet.be