fietsnet.be

Ah nieuwjaar 2010. Tijd om voornemens te maken. Tijd om terug te blikken.

Statistiekjes dus!

Vandaag vind je op de Fietsnet routeplanner 15.979 knooppuntkilometers; een verhoging van 38% ten opzichte van 2008. We digitaliseerden nieuwe netwerken in Vlaams-Brabant en de Oostkantons, en in het bijzonder heel wat kilometers in Zuid-Nederland.
Oost-Vlaanderen heeft nog steeds het grootste aanbod, gevolgd door West-Vlaanderen.

In 2009 werd Fietsnet 935.777 keer bezocht. 36% van dat bezoekersaantal werd bereikt in juli en augustus. In januari werd dit nog niet gemeten, maar sindsdien werden er 162.317 wegbeschrijvingen afgedrukt. 17% van de bezoekers drukt één of meer wegbeschrijvingen af, tot 22% in de zomermaanden. Zo veel wegbeschrijvingen; da's een stapel papier van ruim 17 meter hoog. Grumbl. Voor een groene buitensport-website kan dat tellen. Maar heej, de Fietsnet webserver draait op groene energie ;)

GPS downloads meten we pas sinds het einde van de zomer, maar vandaag is al duidelijk dat er voor elke 5 papieren wegbeschrijvingen, 1 GPX wordt gedownload. We kunnen er van uit gaan dat er in 2009 ruim 30.000 ritten voor GPS werden geëxporteerd.

Vanaf half mei 2009 kon je zoemen en satellietfoto's bekijken op Fietsnet. De functionaliteit is vandaag zo vanzelfsprekend, dat je je afvraagt hoe het ooit zonder kon!
Het kleine Belgische Fietsnet combineert Google Maps fris met Flash. Google zelve merkte dit in mei op, en toonde Fietsnet als voorbeeld aan ontwikkelaars op de Google IO conferentie, en later ook op Adobe Max.

Ook Toerisme Provincie Antwerpen merkte ons op, en besloot tot een hartelijke samenwerking in oktober. Er werd al heel wat informatie uitgewisseld, en Fietsnet werd de officiële toeristische fietsrouteplanner voor de provincie Antwerpen.

En dan de voornemens voor 2010.

We hebben er al lang over nagedacht, en misschien al met jullie over gepraat, maar het is zover: dit voorjaar introduceert Fietsnet interessante locaties (points-of-interest, POI's).    Fietsnet wil je helpen bij het samenstellen van dat allerbeste fietstochtje, en voor velen betekent dat het juiste caféetje, de parking, of de overnachting na het juiste aantal kilometers. Dus deze informatie móeten we gewoon tonen op de routeplanner. Fietsen om te fietsen is tof, maar velen wil ook nog wat náást de fiets beleven. Doen dus.

Bied jij fietsers dergelijke diensten aan, en wil je deel uitmaken van de eerste testen? Wil je absoluut als eerste op de routeplanner verschijnen? Laat het Fietsnet weten, dan nemen we je mee in de eerste ontwikkeling.

Points-of-interest dus. We plannen maar één punt per keer. Dus daar stoppen meteen onze voornemens al.

Uiteraard zullen we de routeplanner voortdurend up-to-date houden. Vorig jaar lanceerden we 38 nieuwe edities met updates en uitbreidingen. Jullie appreciëren een nauwkeurig bijgewerkte kaart, dus dat lijkt een prima tempo om vol te houden.

Tenslotte, als je dit jaar een minuut tijd hebt, kun jij Fietsnet helpen. Ken je jouw streek goed en ben je bereid soms wat te verifiëren, dan mail je ons: word peter. Of als je gewoon een foutje opmerkt in de routeplanner, of een interessante locatie je fietsgenoten niet wil onthouden: laat het Fietsnet weten. Eén e-mail adres: meewerken@fietsnet.be. Of maak wat mond-aan-mond reclame. Dankzij jullie enthousiasme groeide Fietsnet uit tot wat het nu is.   Laat ons er nog een streep bij doen!

Copyright © 2019 fietsnet.be