fietsnet.be

Het wondere verhaal van de Balegemse zandsteen
André Maes , Friday 19 February 2010, 9:57

In het vooruitzicht van het fietsseizoen pakt Toerisme Vlaamse Ardennen uit met een nieuwe thematocht die geënt is op het fietsnetwerk. Het thema van de tocht is de Balegemse zandsteen. Op het traject maak je kennis met de gebouwen en kleine monumenten die werden opgetrokken in Balegemse steen. De monumenten werden gebouwd om anekdotes, gebeurtenissen of personages te herdenken, en vertellen dus elk een eigen verhaal.

De route is in zijn geheel 54 km lang maar kan ingekort worden tot 35,5 km. Zij is volledig bewegwijzerd met de bekende groenwitte knooppuntbordjes van het fietsnetwerk van de Vlaamse Ardennen. De aanbevolen startplaats is de stokerij Van Damme. Het is de enige grote stokerij in Vlaanderen die actief is op de historische plek en gebruik maakt van de oorspronkelijke toestellen uit de 19de eeuw.

De brochure is opgemaakt in de typische huisstijl van Toerisme Oost-Vlaanderen. In het handig formaat van 10 x 21 cm met uitgebreide toeristische informatie en wegbeschrijving. Achteraan vind je de kaart op schaal 1:50.000 met het traject, knooppuntnummers en referentiepunten voor de bezienswaardigheden.

De prijs van de brochure bedraagt 3 euro, ze is verkrijgbaar bij de plaatselijke toeristische diensten of kan besteld worden bij Toerisme Oost-Vlaanderen, ook online via http://www.tov.be.

Copyright © 2019 fietsnet.be