fietsnet.be

Fietsnet en Routeyou op de cover van Clickx
Koen , Sunday 21 March 2010, 8:44

In het dossier Fiets- en wandelroutes geeft Clickx magazine van 16 maart een mooi overzicht van de mogelijkheden van Fietsnet.be en Routeyou.com.

"Twee vernuftige Belgische initiatieven waarmee we gemakkelijk de mooiste trajecten kunnen samenstellen, delen, drukken en eventueel opladen naar iPhone of gps."

"Fietsnet.be is een geweldig project dat uiteraard nog onvolmaaktheden kan bevatten. Om dat te verbeteren, vragen de organisatoren om een duidelijke omschrijving van het probleem aan te brengen op meewerken@fietsnet.be."

Fijn gesteld!

Huidig en volgend knooppuntnummer in GPS export
Kris , Friday 19 March 2010, 20:41

waypoints_dubbelBij het exporteren van een route naar GPS, kun je reeds geruime tijd kiezen als je het knooppuntnummer als waypoint wil toevoegen of niet. Vanaf nu heb je een extra mogelijkheid, namelijk om naast het knooppuntnummer ook het volgende knooppuntnummer in de wegbeschrijving te tonen in de waypoint naam. Op deze manier zie je op je GPS-toestel onmiddellijk wat het volgende knooppuntnummer is dat je moet volgen wanneer je aan een bepaald knooppunt toekomt.

Bijvoorbeeld “18 +25” betekent dat het knooppuntnummer op deze plaats 18 is en dat je vanaf daar knooppuntnummer 25 moet volgen.

Deze waypoints zijn natuurlijk enkel geldig voor je uitgestippelde route. Je kan dus best deze waypoints terug uit je GPS wissen, nadat je de route afgefietst hebt. Op deze manier voorkom je verwarring bij een volgend ritje.

Copyright © 2019 fietsnet.be