fietsnet.be

Baas Gansendonckroute
André Maes , Tuesday 27 April 2010, 20:01

baas-gansendonckroute De fietsroute is gebaseerd op de geschiedenis van Baas Gansendonck van Hendrik Conscience. Hij verbleef lange tijd in afspanning Keizershof te in Schilde waar hij inspiratie opdeed voor dit verhaal. Ook het Boshuisje waar hij regelmatig te gast was ligt op de route.

De lus van iets meer dan 57 km brengt je van Schilde via Zoersel tot voorbij Oostmalle. Blikvangers op de route zijn het Boshuisje midden de Zoerselse bossen, de Trappistenabdij en de Scherpenbergmolen van Westmalle, de Antitankgracht, het Groot Kasteel van ’s-Gravenwezel en het fort van Oelegem. Er is mogelijkheid om de route in te korten tot 44 of 29 km. Een aanrader met al de bezienswaardigheden en het eventuele horecabezoek. Verloren rijden zit er ook niet in: het hele traject loopt over het perfect bewegwijzerde fietsknooppuntennetwerk van de Antwerpse Kempen.

Vooraan in de brochure vind je een overzichtskaart van de route met het ingetekend traject, de knooppuntnummers en de aanduiding van de horeca, parkeerplaatsen en de bezienswaardigheden en natuurlijk het verhaal van Baas Gansendonck. Daarna krijg je een gedetailleerde wegbeschrijving en de toeristische en praktische informatie.
De prijs van de brochure bedraagt 2 euro, ze is te koop bij de toeristische diensten en online te bestellen via de website van de Voorkempen: http://www.voorkempen.be.

Op zondag 25 april 2010 wordt het fietsknooppuntennetwerk Pajottenland-Zennevallei officieel geopend. Via dit splinternieuwe netwerk kan je dan vanuit het oosten onderdoor Brussel, naar Halle en zo naar Vilvoorde. Ah!

Zondag kun je vanuit 15 locaties in het Pajottenland en de Zennevallei de rit maken naar de grote slothappening bij Kasteel Gaasbeek, domein Groenenberg in Sint-Pieters-Leeuw.
En als het goed weer is (en dat wordt het!), wordt in het startpunt van Ternat Fietsnet.be getoond. In een tent, jawel. De sportdienst van Ternat helpt je daar om jouw eigenste knooppuntenritje samen te stellen.

Keicurieus welk fietsplezier je te wachten staat? Goed nieuws voor je: op zaterdag 24 april om 17h00 lanceert Fietsnet.be dit allernieuwste netwerk online. Een exclusieve avant-première.

Floraliëntocht
André Maes , Tuesday 13 April 2010, 20:14

floraliëntocht Ter gelegenheid van de vijfjaarlijkse Gentse Floraliën tekende Toerisme Oost-Vlaanderen een fietstocht uit doorheen de Oost-Vlaamse sierteeltregio. De route loopt over de fietsnetwerken van het Scheldeland en het Waasland. Ze is samengesteld uit drie lussen tussen 27 en 44 km die je zowel apart of gecombineerd kunt fietsen. Tijdens de zomermaanden zullen de siertelers langsheen de route hun bedrijven voor het publiek openstellen.

De Azalealus van 34 km start in het hart van bloemengemeente Lochristi. Je fietst door aardbeiendorp Beervelde en zijn kastelen.
De Begonialus van 27 km start aan het Provinciaal Domein Den Blakken in Wetteren. Van hieruit verken je het stiltegebied Kalkense Meersen, om via het Kasteel van Laarne terecht te komen in de uitgestrekte begoniavelden.
De Boomkwekerijlus van 44 km vertrekt net als tocht 2 aan Den Blakken, en brengt je langs boom- en rozenkwekerijen tot in de open natuur van de Kalkense Meersen en vlakbij het Donkmeer in Berlare.

De brochure bevat naast de toeristische en praktische gegevens een schat aan informatie over de Oost-Vlaamse sierteelt en haar vertegenwoordigers. In de achterflap vind je het kaartje van de regio met de ingetekende trajecten, knooppuntnummers, referentienummers van de bezienswaardigheden en de aanduiding van de bloemvelden en de kwekerijen.
Meer informatie over de Floraliën en deelnemende bedrijven met openingstijden en adressen: http://www.floralientocht.be.

De brochure van de Floraliëntocht kost 3 euro. Ze is de koop bij de plaatselijke toeristische diensten en kan online besteld worden bij Toerisme Oost-Vlaanderen via www.tov.be.

Limburg Fietskaart 2010
André Maes , Monday 12 April 2010, 9:08

Op het fietsnetwerk in de provincie Limburg liggen zo’n 2000 km prima befietsbare trajecten op de recreatieve fietsers te wachten. Omdat dit netwerk ondertussen 15 jaar bestaat worden er in de provincie heel wat extra fietsactiviteiten georganiseerd. Zo gaan er in de dorpjes van het Maasland fietsnocturnes door. Ook deze nieuwe kaart met Fietsinfoboekje is daar een onderdeel van. Met de oude kaart kun je trouwens nog op stap, de onderhoudsploeg van Toerisme Limburg duidt de veranderingen onderweg aan op gele onderbordjes. Je kunt de wijzigingen raadplegen en printen via de pdf-kaartjes op de website van Toerisme Limburg. Al deze initiatieven hebben ervoor gezorgd dat de provincie Limburg voor de vierde keer is uitgeroepen tot Fietsprovincie van het Jaar.

De kaart op schaal 1:65.000 is op beide zijden bedrukt met op de ene kant het noorden van de provincie Limburg en op de ommezijde het zuiden. Je vindt er de afstanden, hellingen, veerponten, parkings, stations, attracties en de fietscafés en -verblijven. Bij de kaart hoort een fietsboekje met 214 bladzijden informatie over de voorzieningen van het fietsroutenetwerk en de gegevens van de 147 fietscafés en 141 logies die het fietslabel mogen voeren.

De fietskaart met fietsboekje is te koop bij alle Limburgse toeristische infokantoren en ook online te bestellen. De prijs bedraagt 9,50 euro. Hiervoor krijg je een volledig overzicht van het fietsroutenetwerk op een scheurvaste en spatwaterbestendige kaart.

Meer informatie: http://www.toerismelimburg.be

Copyright © 2019 fietsnet.be