fietsnet.be

Fietsnet print kaartjes voor Knooppunter houder
Koen , Friday 28 May 2010, 7:28

knooppunter houderMet de Knooppunter bevestig je jouw lijst met knooppunten makkelijk en veilig op je stuur. Sinds een aantal weken is het gadget te verkrijgen bij de Standaard Boekhandel.
Bij de houder krijg je een aantal invulblaadjes. Dus je pakt er een fietskaart bij, je plant je rit, en je pent de knooppuntnummers op zo’n blaadje.

Prutsen met kaarten heeft charme natuurlijk, maar fietsroutes plannen gaat natuurlijk veel rapper met Fietsnet.be. En het nieuws is dat sinds deze ochtend, Fietsnet al even rap Knooppunterblaadjes uit je printer spuwt.  Gratis en compleet met de meest up-to-date knooppuntnummers, en alle tussen- en totaalafstanden.

Aan jou om de blaadjes uit te knippen, in je Knooppunter te schuiven en te vertrekken.

Daarnaast kun je de lijst knooppunten nog steeds als strook afprinten en op de bovenbuis plakken. Een buitengewoon simpele en stormvaste manier. En een die geen afbreuk doet aan jouw benijdenswaardige stroomlijn.

Flandriens
André Maes , Thursday 20 May 2010, 21:00

flandriens In de reeks thematische fietstochten verscheen bij Westtoer de fietsbrochure over de Flandriens. Een fietsroute met drie lussen van 43, 47 en 49 km, samen goed voor 139 km fietsplezier door de Leiestreek en de Vlaamse Ardennen. Zoals in de vorige uitgaven vind je ook hier een gedetailleerde routebeschrijving met de knooppuntnummers en een pak wetenswaardigheden over de Flandriens, onze fietshelden van weleer.
De aanbevolen startplaats voor de twee eerste lussen is het Wiemu, het wielermuseum van Roeselare. Voor de derde lus is de Oostmolen te Gistel als vertrekplaats gekozen.
De brochure wordt opgesmukt met hedendaagse kleurenfoto’s en veel zwart-wit opnames van de wielerlegendes zoals Briek Schotte, Romain Maes, Eric Leman ea. Achteraan vind je de overzichtskaart met de drie lussen op schaal 1:125.000 (1cm op de kaart is 1250 meter in het veld). Op de kaart worden naast de trajecten ook de knooppuntnummers, de startplaatsen en de referentienummers van de bezienswaardigheden vermeld.
De prijs van de fietsbrochure bedraagt 3 euro. Ze is te koop bij plaatselijke toeristische diensten en online te bestellen bij Westtoer via: www.fietsen-wandelen.be.
Meer informatie vind je op: www.toerismeleiestreek.bewww.brugseommeland.be.

Fietsen & Beers of Antwerp
André Maes , Friday 14 May 2010, 9:46

beers-antwerp Onder de noemer “Beers of Antwerp” voert Toerisme Provincie Antwerpen (TPA) campagne voor de Antwerpse bieren. In deze actie kaderen drie fietsroutes en een nieuwe website. Hiervoor werken zij samen met vier Antwerpse brouwerijen: De Koninck, Het Anker, Westmalle en Duvel-Moortgat. De betrokken brouwerijen vallen met de regelmaat van de klok in de prijzen. Toch wordt Antwerpen nog te vaak over het hoofd gezien bij de steeds populairder wordende bierreizen. Met deze Beers of Antwerp wil TPA en zijn partners daar verandering in brengen.

Drie nieuwe bierfietsroutes
Elk bier is gekoppeld aan een toeristische route. In totaal zijn er drie fietsroutes en een wandelroute (Mechelen).

  • De Bollekesroute is volledig nieuw. Ze is 34 km lang en verbindt enkele absolute toppers op de Antwerpse rechter- en linkeroever.
  • De Westmalle Bierroute zal op termijn de plaats innemen van de Trappistenroute. Ze heeft een lengte van 48 km waarmee je langs de trappistenabdij van Westmalle en het trappistinnenklooster van Brecht fietst.
  • De Duvelroute is vorig jaar in een nieuw kleedje gestoken. Op de infoborden langs de 45 km lange route kom je alles te weten over de bereiding en de ingrediënten van de Duvel.

Alle routes lopen over het prima bewegwijzerde fietsknooppuntennetwerk. Op de bijhorende fietskaarten vind je een overzicht van de route, de knooppunten, de bezienswaardigheden en de horeca. Verder vind je er de nodige toeristische en praktische informatie op terug. De kaarten zijn gratis te bekomen bij de plaatselijke horeca en de toeristische diensten.

Nieuwe Website - www.beersofantwerp.be
Rond Beers of Antwerp is een nieuwe website opgebouwd. Deze bevat momenteel informatie over de vier brouwerijen en suggesties rond het proeven en combineren van bieren. Deze zomer volgt een interactief luik, waarbij de horeca en de verenigingen die werken rond bier zich kunnen voorstellen, evenementen aankondigen en nieuws brengen.

Verbeterde TCX-export
Kris , Tuesday 11 May 2010, 23:18

garmin-edge-705 Af en toe krijgen we een melding binnen dat er iets misloopt bij het overbrengen van een fietsnet TCX-export op een Garmin Edge 605 of 705. In het Garmin Training Center wordt het traject correct weergegeven, maar na het overbrengen op het GPS-toestel wordt de uitgestippelde route ergens in Egypte weergegeven. Af en toe durft de Edge ook eens volledig vasthangen. Ook worden de knooppunten (waypoints) soms allemaal vooraan in de route getoond.

Als een GPX-export naar TCX-export wordt geconverteerd via een conversie-programma zoals WinGDB3, wordt alles blijkbaar wel correct weergegeven op de Edge. Na grondig onderzoek en de hulp van enthousiaste Garmin Edge gebruikers, hebben we het probleem kunnen lokaliseren en oplossen.

Voor de techneuten onder ons, volgen hier de correcties die werden aangebracht:

  • Er wordt nu altijd een Lap-element toegevoegd. Alhoewel dit een optioneel element is, moet het voor de Garmin Edge toestellen blijkbaar wel toegevoegd worden.
  • De tijden worden nu uitgerekend aan de hand van de afgelegde afstand en een vaste snelheid van 20km/h. Ook worden de tijden bij de knooppuntlocaties op dezelfde manier uitgerekend.

Fietsroutenetwerk Pajottenland & Zennevallei
André Maes , Monday 03 May 2010, 20:48

pajottenland-zennevallei Juist op tijd voor de opening van het toeristisch seizoen 2010 is het fietsroutenetwerk Pajottenland & Zennevallei geopend. Dit netwerk is het sluitstuk van de fietsnetwerken in de provincie Vlaams-Brabant. Hiermee komt er 410 km fietsplezier bij.
De regio Pajottenland & Zennevallei ligt vlak bij Brussel en is toch zeer landelijk. Je fietst er door het glooiende landschap dat Pieter Bruegel in zijn meesterwerken vereeuwigde. Deze kun je bewonderen aan het Bruegelopenluchtmuseum te Sint-Anna-Pede.

Het netwerk is naar goede gewoonte in twee richtingen bewegwijzerd. Op de bijhorende fietskaart vind je het grondgebied van de regio met een overlapping naar het aansluitende fietsnetwerk van de provincie Oost-Vlaanderen. Verder alle knooppunten, het aantal kilometers, de hellingsgraden, de locaties van de bezienswaardigheden en de horecazaken. Op de ommezijden van de kaart vind je de toeristische en praktische informatie over de regio.

De prijs van de fietskaart bedraagt 5 euro. Ze is te koop bij de toeristische diensten of bij Toerisme Vlaams-Brabant via overschrijving van 5 euro plus 1,5 euro verzendkosten op rekeningnummer 000-0057401-74 met vermelding ‘Fietsknooppunten Pajottenland & Zennevallei´. Ook online te bestellen via de website van Toerisme Vlaams-Brabant.
Meer informatie vind je op: http://www.toerismevlaamsbrabant.be.

Copyright © 2019 fietsnet.be