fietsnet.be

Fietswegwijs in de haven
André Maes , Wednesday 30 June 2010, 20:47

fietswegwijs-haven-cover Fietsen in de Antwerpse haven is voor niet ingewijden geen gemakkelijke opdracht. Het havencomplex beslaat een immens oppervlak. Het loopt van de oude stadskern tot pal aan de Belgisch-Nederlandse grens. Bovendien moet je al min of meer weten waar er fietspaden zijn en waar je wel of niet mag fietsen.
Met de uitgave van de fietskaart “Fietswegwijs in de haven” komt het gemeentelijk Havenbedrijf tegemoet aan de noden van de fietser.
De kaartzijde toont het volledig beeld van de Antwerpse haven met de opdruk van vier fietsroutes, de eventuele knooppunten van het fietsnetwerk en de referentiepunten van de bezienswaardigheden. Deze laatste worden op de ommezijde beschreven. Bovendien krijg je ook praktische informatie met de fietsverhuuradressen en het uurrooster van de overzetdienst Lillo-Doel.
De vier ingetekende routes zijn:

  • Kennismaking met de oude haven, 10 km.
  • Door het hart van de haven, 30 km.
  • Uitwaaien langs Schelde- en polderland, 60 km.
  • Tocht over ’t Scheld, 30 km.

Voor de duidelijkheid heeft elke route een aparte kleur.

De kaart, die zowel voor het woon-werkverkeer als voor recreatie geschikt is, kan gratis bekomen worden bij het Gemeentelijk Havenbedrijf, Havenhuis, Entrepotkaai 1, 2000 Antwerpen.
Meer informatie vind je op: http://www.havenvanantwerpen.beinfo@haven.antwerpen.be.

Een  tip voor wie een havenrondrit wil ondernemen: ga op pad in het weekend, dan is het rustiger en veiliger.

Fietsnet fietstrui
Koen , Sunday 20 June 2010, 23:11

fietstrui

Decca, een bekend en kwalitatief Belgisch merk in fietskledij, bood aan om Fietsnet truitjes te produceren. Met dit initiatief kunnen Decca en Fietsnet allebei een extra streepje naambekendheid op de Vlaamse wegen verdienen.

We willen natuurlijk dat dit megacoole truitjes worden; een ontwerp fel en tegelijkertijd sober zoals de knooppuntfietser, maar iets dat ook opvallend genoeg is om een praatje rond te starten.
Een trui die jij zou willen dragen.

We kwamen tevoorschijn met het ontwerp hiernaast. Met een echt stuk knooppuntennetwerk. Indien je de eerste bent die weet welke stad of gemeente in het midden van de rug ligt, krijg je meteen een trui gratis. Eens we zover zijn dat we ze kunnen uitdelen ha!

Afijn. Jouw mening graag. Wat zou je veranderen aan het ontwerp, aan de kleur, aan de baseline of om het even wat. Geef je feedback op de blog, via facebook of twitter. Of e-mail!

Werk mee aan dit shirt. Samenwerken werkt!

Fietsknooppuntenkaart 'Antwerpen en omgeving'
André Maes , Tuesday 08 June 2010, 22:44

antwerpen-fietskaart Met deze nieuwe fietsknooppuntenkaart kun je groot aantal fietstochten in en rond Antwerpen samenstellen. Je combineert moeiteloos de cultuur en architectuur van de stad met het vele groen in de regio. Er zijn prima fietsverbindingen met het Timmermansstadje Lier, de kleurrijke parken van Brasschaat, de Scheldedorpjes Sint-Amands en Rupelmonde of het havengebied, de economische slagader van Antwerpen. Kortom: je kunt letterlijk alle richtingen uit.

Het kaartbeeld toont de stad Antwerpen en de aangrenzende regio’s: van de Nederlandse grens tot en met de stad Mechelen en van het Oost-Vlaamse Sint-Niklaas tot Malle. Op de ommezijde vind je een aantal suggesties voor thema- en knooppuntfietstochten, de top 5 van de voornaamste bezienswaardigheden in de stad, een overzicht van de gegidste fietstochten en de gegevens van de aanbieders van huurfietsen.

Praktisch
De prijs van de fietskaart bedraagt 5 euro, ze is verkrijgbaar bij de infobalies van Antwerpen Toerisme & Congres, Grote Markt 13 en in het Centraal Station, Koningin Astridplein.
Online bestellen kan via verzending@tpa.be, hou dan wel rekening met verzendkosten.

Knooppuntlijstjes in Knooppunter formaat erg populair
Koen , Sunday 06 June 2010, 23:46

Ze zijn pas één week mogelijk op fietsnet.be, maar de Knooppunter lijstjes gaan meteen al de gps downloads voorbij.
Thans is de verhouding 1 GPX download, 2 Knooppunter PDF downloads, 4  traditionele papierstrookjes 'voor de bovenbuis'.

Deze laatste week, samen goed voor meer dan 12000 prints/downloads.

Misschien heb jij een heel bijzondere manier om de knooppuntnummers mee te nemen. En tellen we jouw manier niet eens. Zoiets maakt ons supercurieus. Misschien dat we er allemaal van kunnen leren.
Laat het ons weten!

Denderende Stedentocht
André Maes , Tuesday 01 June 2010, 20:26

denderende-steden Met de aanschaf van deze nieuwe fietsbrochure haal je in één klap vier thematochten in huis, samen goed voor meer dan 170 km fietsplezier. De trajecten lopen grensoverschrijdend over de regio’s Scheldeland en Vlaamse Ardennen. De rode (blauwe) draad doorheen deze fietstochten is de Dender die je praktisch autovrij vanaf Dendermonde tot in Geraardsbergen brengt. Elke stad heeft haar eigen karakter: Dendermonde gaat prat op zijn Ros Beiaard; Aalst is algemeen bekend om zijn uitbundig carnaval; Ninove is meer ingetogen met zijn indrukwekkende Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartkerk van de vroegere Norbertijnenabdij; Geraardsbergen heeft niet enkel de Muur maar ook het oudste Manneken-Pis en voor de lekkerbekken de smakelijke Mattentaarten.

De afstand van de fietsroutes bedraagt tussen de 39 en 46 km. De fietslussen zijn bewegwijzerd met de bordjes van het knooppuntensysteem waardoor tevens verkortingen of uitbreidingen mogelijk zijn.

In de brochure vind je een gedetailleerde routebeschrijving met vermelding van de toeristische troeven die je langsheen het traject en in de vier steden kunt ontdekken. Naast de vele foto’s zijn ook aparte kaderstukjes opgenomen met achtergrondinformatie, anekdotes en bijzondere weetjes. De kaarten met de ingetekende routes, knooppunten, horeca en bezienswaardigheden zijn opgenomen in de voor- en achterflap van de covers.

De prijs van de brochure bedraagt 3 euro. Ze is te koop bij de plaatselijke toeristische diensten en ook online te bestellen bij Toerisme Oost-Vlaanderen: http://www.tov.be.

Copyright © 2019 fietsnet.be