fietsnet.be

Schiet een foto voor fietsnet
Koen , Saturday 31 July 2010, 11:53

Maak een foto en toon hoe jij fietsnet meeneemt onderweg.

Het knooppuntlijstje op de bovenbuis van je fiets, een knooppunter, een track op een gps.  Dat of wat anders, in  ’t midden of in een hoekje.
Een foto in het gezelschap van enthousiaste mensen of een stralend knooppuntbordje.  Op een markante locatie, of in de vooravond in je garage.  Waar je ros al staat te blinken, hinkerend naar de rit van de volgende dag.

Breng je fietsnetschap in beeld.

Mail ons de foto, samen met je naam en de locatie. Of wat je gepast vindt om bij de foto te vermelden.
We maken er een fotoreeks van.

Doen!

Fietsen tussen zoet en zout water
André Maes , Thursday 08 July 2010, 21:27

zoet-zout-water De nieuwe thematische fietstocht is geënt op het fietsnetwerk van het Brugse Ommeland. Met deze 56 km lange tocht ontdek je het ontstaan en de ontwikkeling van de haven van Brugge-Zeebrugge en de wisselwerking tussen zoet en zout water in het vlakke polderlandschap.

Langs de Brugse vesten fiets je richting Damse Vaart en verder via het Schipdonkkanaal naar Ramskapelle en Heist. De Lichtenlijnbrug brengt je naar het centrum van Zeebrugge. Doorheen het Zeebos en langs een oude zeedijk gaat het richting Lissewege, één van de tien mooiste dorpen van Vlaanderen. De tocht gaat verder zuidwaarts langs Zuienkerke en via de Gentelebrug (over de Blankenbergse Dijk) gaat het opnieuw richting Brugge.

In de 40 bladzijden tellende fietsbrochure krijg je een gedetailleerde wegbeschrijving, kaderstukjes met interessante achtergrondinformatie, oude en nieuwe foto’s, toeristische en praktische informatie. Een kaartje op schaal 1:100.000 met ingetekende route, referentiepunten van bezienswaardigheden en knooppuntnummers maakt het plaatje compleet.

De prijs van de brochure bedraagt 3 euro, ze is te koop bij de Diensten Toerisme van Brugge, Zeebrugge en Lissewege en bij tal van toeristische diensten in het Brugse Ommeland. Ze kan ook besteld worden bij Westtoer, Albert I-laan 120 Brugge/Sint-Michiels, tel. 050 30 55 00 en online via www.brugseommeland.be en www.fietsen-wandelen.be.

Copyright © 2019 fietsnet.be