fietsnet.be

Toon jouw locatie op het fietsroutenetwerk!
Koen , Wednesday 25 August 2010, 7:06

middenafrikaOrganiseer je een event, of heb je een café, bed & breakfast, fietszaak of iets anders interessants?  Link naar  fietsnet.be en zet meteen jouw locatie in ‘t midden van de kaart!  Help fietsers om snel de snelste knooppuntenroute naar jouw plek te vinden.

Gratis en voor niks, en zonder gedoe met accounts. Gewoon de link aanmaken, kopiëren en op jouw website of forum plakken.

Bijvoorbeeld: plan de fietsroute naar het Museum voor Midden-Afrika.
Een link maken doe je makkelijk via Creëer een link naar Fietsnet.

24 uur fietsen op het circuit van Zolder
Kris , Monday 23 August 2010, 20:03

24uurzolder Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus vindt op Circuit Zolder weer de Eneco 24 Hours Cycling @ Zolder plaats. Dit is een recreatieve aflossingsproef die verschillende teams van maximum 8 renners de mogelijkheid biedt om het tegen elkaar op te nemen in een 24 uur durende proef. Het team dat de meeste ronden na 24 uren heeft afgelegd is de winnaar. Het gaat hier niet alleen om een topsportevenement, maar vooral om een gezellig en sportief gebeuren waar ambiance en plezier in het fietsen centraal staan.

De inschrijvingen zijn weliswaar al afgesloten, maar de Eneco 24 Hours Cycling wil voor iedereen een topevenement zijn … dus ook voor alle bezoekers. De paddock van Circuit Zolder biedt tal van leuke attracties: zo zijn er trial demonstraties van Wesley Belaey en kun je verschillende nieuwe sporten ontdekken aan de Blosostand. Voor de kleintjes is er bovendien een heus kinderdorp gebouwd met springkastelen, clowns, grimeurs,… Kortom, een leuk en gezellig familie-evenement! Oh ja, en hadden we al vermeld dat het volledig gratis is?

Een echte aanrader dus voor iedereen die het fietsen een warm hart toedraagt. Meer info op www.defietsuitdaging.be.

Always set the trail, never follow the path
Koen , Saturday 14 August 2010, 10:36

Eerder deze week ontvingen we een berichtje van Herman uit Brugge.  Hij stelde voor om een stevig puntje te zuigen aan de routeplanner van de Nederlandse Fietsersbond.

Hij had een aantal sterke punten. Dus eigenlijk krijgen we dergelijke mailtjes graag.
Maar je mag daarbij niet vergeten dat fietsnet een zolderproject is, gebouwd door een aantal vrijwilligers in de vrije tijd, zonder enige vorm van subsidie of medewerking van de overheid.
De ontwikkeling van Nederlandse en Belgische fietsrouteplanners wordt uitbesteed voor €50000. Minstens. Per provincie.

Omdat onze capaciteit thans veel beperkter is dan de concurrenten, dienen we dus een andere dan de ‘me too’ strategie te kiezen. Het is voor ons gewoon onmogelijk om elke ander routeplanner op elk vlak te overtreffen. Dat kost teveel energie.
We kiezen voor één missie: ‘rapper knappe ritten plannen’. We kijken, los van bestaande planners, hoe we dat het beste kunnen realiseren.

Hoe dan ook; er zijn een aantal features die hoog op onze actielijst staan, en die je ondertussen al bij andere routeplanners vindt.
Daarnaast staan er heel wat vernieuwende functies op de lijst, die de visie van ‘rapper knappe ritten plannen’ nog meer onderstrepen.
Later worden ze wellicht door andere planners gekopieerd, maar op dat moment zijn we alweer met nieuwere dingen bezig.

We zijn steeds op zoek naar mensen die dit project vanuit alternatieve invalshoek bekijken en ons positieve kritiek kunnen geven.
Als je goeie suggesties hebt, dan horen wij het graag!

Schiet een foto voor fietsnet (2)
Koen , Sunday 08 August 2010, 17:19

Hoe neem jij fietsnet mee onderweg? We ontvingen al heel wat materiaal van fotograferende fietsers.  En ook een aantal van fietsende fotografen ;)

Copyright © 2019 fietsnet.be