fietsnet.be

Landschapsbelevenissen in de Voorkempen
André Maes , Tuesday 21 September 2010, 19:54

landschapsbelevenissen-voorkempen Met deze fietsroute van het Regionaal Landschap de Voorkempen verken je het landschap van de valleien van het Schijn, de Tappelbeek, de Willeborrebeek en de Kleine Nete. Onderweg kom je voorbij kastelen, hoeves, kerken, kapelletjes en windmolens. Het landschap vergast je op een lappendeken van weiden, akkers en bossen. Je maakt er kennis met de verschillende landbouwteelten en de relatie tussen natuur en landbouw. In verschillende hoevewinkels kun je genieten van het lekkers dat de streek te bieden heeft.

De route heeft een totale lengte van 44 km met een mogelijke verkorting van 22 km. Ze verbindt de Voorkempen met het Land van Playsantiën over het grondgebied van de gemeentes Zoersel, Zandhoven, Ranst en Schilde. Je fiets over de autovrije fietspaden van de Kleine Nete, de Antitankgracht, het Albert- en het Netekanaal. De route is volledig geënt op het Fietsnetwerk met knooppunten van de Antwerpse Kempen.

In de bijhorende brochure vind je de wegbeschrijving, de toeristische en praktische informatie en een groot aantal kleurenfoto’s. Vooraan is een kaartje afgedrukt met de ingetekende route, knooppuntnummers, parkeerplaatsen en referentienummers van in de tekst opgenomen bezienswaardigheden. De brochure is gratis te bekomen bij: Regionaal Landschap de Voorkempen, Kasteeldreef 55, 2980 Zoersel en bij de toeristische infokantoren van de gemeentes Ranst, Schilde, Zandhoven en Zoersel.

Het Regionaal Landschap de Voorkempen werkt aan het behoud en het verbeteren van het landschap en het vergroten van het draagvlak voor natuur- en landschapszorg. Hiervoor werken zij samen met een groot aantal actoren zoals provincie, plaatselijke overheden, toeristische diensten en natuurverenigingen.

Meer informatie vind je op http://www.rldevoorkempen.be

Landschapsbelevenissen in Rivierenland
André Maes , Sunday 12 September 2010, 11:17

landschapsbelevenissen-rivierenland Fietsen in het Rivierenland wordt vanaf nu een stuk aantrekkelijker met dit initiatief van het Regionaal Landschap Rivierenland en de provincie Antwerpen. Zij tekenden een fietsroute uit waarmee je de valleien van Grote Nete en Gestelbeek tot in de kleinste hoekjes kunt verkennen. Je fietst over het grondgebied van de gemeentes Nijlen, Heist-op-den-Berg, Putte en Berlaar. Onderweg vind je een aantal vaste stopplaatsen met informatie over de bezienswaardigheden. Bovendien maak je kennis met de verschillende landbouwteelten en hun relatie met de natuur en het landschap. In verschillende hoevewinkels kun je genieten van het lekkers dat de streek te bieden heeft.

De route is opgesplitst in twee delen: Fietslus A van 35 km verkent het westelijk gedeelte en Fietslus B het oostelijk gedeelte met een afstand van 22 km. Daarnaast zijn er aanlooproutes voorzien naar Lier en Heist-op-den-Berg. Doordat de route op het fietsknooppuntennetwerk is geënt kun je beide lussen samenvoegen of moeiteloos andere combinaties uitdokteren.

In de bijhorende brochure vind je de wegbeschrijving, de toeristische en praktische informatie en een groot aantal kleurenfoto’s. Vooraan is een kaartje afgedrukt met de ingetekende route, knooppuntnummers, parkeerplaatsen en referentienummers van in de tekst opgenomen bezienswaardigheden.

De brochure is gratis te bekomen bij: Regionaal Landschap Rivierenland en bij Toerisme Lier en Pallieterland: Regionaal Landschap Rivierenland vzw, Vrijbroekpark, Hombeeksesteenweg 264, 2800 Mechelen, info@rlrl.be.

Copyright © 2019 fietsnet.be