fietsnet.be

Vernieuwde Kapittelroute in Brasschaat
André Maes , Monday 25 October 2010, 22:43

kapittelroute De trend om de lusvormige fietsroutes om te vormen tot thematische knooppuntroutes is al een tijdje aan gang. Zopas zijn de zeshoekige bordjes van de Kapittelroute verwijderd en vervangen door de bekende knooppuntbordjes. Dit gebeurde door Toerisme Brasschaat ism met Toerisme Provincie Antwerpen. Niet enkel de bordjes zijn vervangen: de trajecten werden aangepast en de route kreeg een nagelnieuwe brochure. De afstand verminderde van 38 naar 35 km. Toch worden nog steeds de Brasschaatse parken en groendomeinen en een fraai stuk groen Kapellen aangedaan. Ook de eventuele verkorting is gehandhaafd. Wie 35 km te lang vindt kan de afstand halveren door van knooppunt 38 naar 39 te fietsen. Je krijgt derhalve een Brasschaatse en een Kapelse lus. Startborden staan aan de ingangen van het park Brasschaat-Centrum en park De Mik.

Dat de Kapittelroute kon rekenen op grote belangstelling toont de geschiedenis van de brochure: de eerste druk kwam van de persen in 1983, daarna volgden herdrukken in 1986, 1993 en 1999. De nieuwe brochure gaat waarschijnlijk een even of zelfs meer succesvol leven tegemoet, mede omdat de route nu over de knooppunten loopt en in twee richtingen is bewegwijzerd.

In de brochure vind je naar goede gewoonte een uitgebreide routebeschrijving met toeristische achtergrondinformatie en een overzichtskaartje met de ingetekende route, knooppuntnummers, aanbevolen startplaatsen en bezienswaardigheden.
De prijs van de brochure bedraagt 2 euro, ze is te koop bij de toeristische kantoren en online te bestellen via de website van de Antwerpse Kempen: http://www.antwerpsekempen.be

Verhoogde nauwkeurigheid GPS export
Kris , Monday 18 October 2010, 23:18

Regelmatig krijgen we de opmerking dat de GPS-export te onnauwkeurig is. Vooral in steden en dorpskernen is dit het geval. Dit komt omdat we het aantal punten willen beperken. Dit is nodig omdat het aantal track-punten dat je kan uploaden naar een GPS-toestel meestal beperkt is. Het aantal punten hangt ook sterk af van het type GPS-toestel dat je gebruikt. Daarom hebben we de logica aangepast zodat de GPS-export standaard heel wat meer punten bevat en dus nauwkeuriger wordt. Je kan nu zelf kiezen wat het maximum aantal punten is of zelfs helemaal geen maximum opleggen. De GPS-export zal dus pas minder nauwkeurig worden wanneer er dit maximum overschreden is.

Daarnaast kan je nu ook zelf een naam opgeven voor de track die je exporteert. Als je geen naam opgeeft, wordt nog steeds de vorige notatie gebruikt (fietsnet + datum). Bij het ingeven van een naam, moet wel op het aantal tekens letten dat je gebruikt. Heel wat GPS-toestellen korten namelijk de naam van de track in (soms tot slechts 13 tekens). Ook bij een TCX-export wordt de naam van het traject ingekort tot 15 tekens. Dit is een beperking vastgelegd in het TCX-formaat. De bestandsnaam blijft wel de volledige lengte behouden.

Copyright © 2019 fietsnet.be