fietsnet.be

knooppunt03Tussen mei en oktober 2010 werden er via fietsnet 252000 unieke ritten gedownload of geprint.  Goed voor een kwalitatieve 7,98 miljoen kilometer.

Dat zijn veel en harde cijfertjes, waarmee Vlaanderen voor het eerst een duidelijk en gestoeld beeld krijgt van wat er allemaal op het knooppuntennetwerk beweegt.
We geven een antwoord op waar de drukste knooppunten liggen, hoe lang de ritten typisch zijn, en waar in Vlaanderen er bijzonder veel geknooppunt wordt!

De meest drukke knooppunten.

Op basis van wat fietsnetters dit jaar planden, bepaalden we de meest opgenomen knooppunten: dit zijn de hotspots waar jaarlijks duizenden en duizenden fietsers passeren.  De perfecte plaats voor een limonadekraam, de perfecte locatie voor een bord met netwerkkaart.
In volgorde van populariteit, de drukste per provincie:

1 Knooppunt 03, Antwerpse Kempen
2 Knooppunt 2, Brugse Ommeland
3 Knooppunt 98, Zeeuws-Vlaanderen
4 Knooppunt 33, Hageland
5 Knooppunt 6, Leiestreek
6 Knooppunt 25, Belgisch Limburg
7 Knooppunt 1, Nederlands Limburg
8 Knooppunt 36, Brabant
9 Knooppunt 1, Hoge Venen

 

De afstanden.

Nog wat cijfers: 26% onder ons koos dit jaar iets rond de 20 of 25 kilometer.
90% hield het korter dan 55 kilometer, en bijna 1% ging voor meer dan 120 kilometer!

De verdeling per afstand:

afstanden

 

De meest populaire trajecten.

En tenslotte: de verhelderende fietsnet pop chart 2010! Deze geeft een overzicht van de meest populaire knooppunttrajecten van 2010.
Wat merken we?  Dat we nog steeds bijzonder verzot zijn op kanaalfietsen.  Op de kaart waaieren dikke trajecten langs de kanalen de steden uit, met een trafiek die de omliggende trajecten in tienvoud overstijgt.
Hier wil je op een zondagmiddag echt niet met je racefiets verzeilen. Hier vind je het volk, dus ongetwijfeld een rijk aanbod aan fietscafé's!

De populariteit is een relatief getal, ten opzichte van het meest populaire traject in Vlaanderen; dat traject kreeg indexwaarde 100.
Een traject dat door fietsnet gebruikers in half zoveel ritten wordt opgenomen, krijgt indexwaarde 50.

popchart2010
Fietsnet pop chart 2010

Wat merk je nog? Dat als je wat inzoomt op de kaart, je hier en daar wat verdwaalde lijntjes kan herkennen. Dat komt door knooppunten die gecreëerd, verlegd of gecorrigeerd zijn in 2010. Best wel verwarrend, en te bekijken tegen einde 2011 ; )

Gelukkig nieuwjaar!

Copyright © 2019 fietsnet.be