fietsnet.be

De mooiste fietsroutes in Vlaanderen Vakantieland
André Maes , Friday 29 July 2011, 22:13

fietsroutes-vlaanderen-vakantieland Dat de fietsrecreatie nog steeds aan belangstelling wint bewijst de verkoop van de fietskaarten en het succes van het vrijetijdsprogramma Vlaanderen Vakantieland op één. Het nadeel van de fietskaarten is het ontbreken van toeristische informatie. Daar komt deze nieuwe uitgave van Lannoo ruimschoots aan tegemoet. Je vindt er niet minder dan 20 uitgekiende fietsroutes verspreid over de vijf Vlaamse provincies.

Bij elke route hoort veel toeristische en praktische informatie, een trajectbeschrijving, een kaart en een aantal tips van de reporters van het Vlaanderen Vakantielandteam met hun persoonlijke voorkeuren voor een bezienswaardigheid, een terrasje of een fietsvriendelijke overnachtingsplaats. Op de kaart vind je het ingetekende traject en de referentie- en knooppuntnummers.

De auteur van het boek, Patrick Cornillie, is hiermee niet aan zijn proefstuk : als fervente fietser kent hij zowat alle uithoekjes van Vlaanderen. Hij schrijft als wielerjournalist voor het fietsmagazine Grinta! en is auteur van een dozijn fiets- en wielerboeken.

“De mooiste fietsroutes van Vlaanderen Vakantieland” is gedrukt op glanspapier en uitgegeven als paperback met flappen en op redelijk groot formaat. Hierdoor komen de kaarten en de foto’s goed tot hun recht. Met deze uitgave komt Lannoo alleszins tegemoet aan diegenen die een dagtocht of een korte fietsvakantie willen plannen.

Auteur: Patrick Cornillie
Uitgeverij: Lannoo
Aantal bladzijden: 190
Uitvoering: paperback
Omvang: 18 x 21 cm
Prijs: € 19,95
ISBN: 9789020994810
Website: http://www.lannoo.com

Kanaal Bossuit – Kortrijk fietsroute
André Maes , Saturday 16 July 2011, 16:30

kanaal-bossuit-kortrijk Met deze fietstocht verneem je het verhaal van het ontstaan en de belangrijke economische ontwikkeling die het Kanaal in de regio heeft veroorzaakt. Naast het aspect water is ook ruim aandacht geschonken aan de vele kleine, maar daarom niet minder belangrijke, natuurgebieden in het zuidoosten van de Leiestreek tussen Kortrijk en Bossuit. De route loopt voor meer dan 70% over autovrije paden. Starten kan o.a. in Bossuit. Je fietst langs het kanaal en de Trimaarzate - de vroegere spoorwegbedding - naar het centrum van Kortrijk. Vervolgens is er een ommetje naar het natuurgebied De Gavers en gaat de terugweg via Outryve en de Scheldemeersen naar Bossuit.

In de brochure vind je 32 stukjes met bezienswaardigheden en weetjes. Naar goede gewoonte staat achteraan in de cover de overzichtskaart op schaal 1:65.000 met het traject, de knooppuntnummers en de locatie van de bezienswaardigheden en horeca.

Deze route past in het kader van de viering “150 jaar Kanaal”. Een driedelige tentoonstelling hierover loopt van 3 juli tot 11 september 2011. Meer informatie hierover vind je op de website www.150jaarkanaal.be.

Praktisch
De prijs van de brochure bedraagt € 3,00. Ze is te koop bij de Diensten Toerisme van Kortrijk, VVV West-Vlaamse Scheldestreek en bij Westtoer.
Bestellen kan bij Westtoer: Albert I-laan 120 Brugge/Sint-Michiels, tel. 050 30 55 00.
www.toerisme-leiestreek.be  -  www.fietsen-wandelen.be

Copyright © 2019 fietsnet.be