fietsnet.be

Mechelen Fietsknooppuntenkaart
André Maes , Wednesday 29 February 2012, 20:56

mechelen-fietsknooppuntenkaart De rage van de fietsnetwerken zet zich nog altijd door. Na de stad Antwerpen heeft nu ook Mechelen zijn knooppuntenkaart. In deze nagelnieuwe fietskaart vind je meer dan 700 km fietsroutes, goed voor meer dan voldoende inspiratie om het komende fietsseizoen door te komen.

Uitzonderlijk is de stadstoer in het centrum van Mechelen. De stad heeft ruim 300 beschermde monumenten, een groene omgeving en talrijke rivieren en kanalen. De stads- of monumententoer heeft een lengte van vier kilometer en kan zelfs al wandelend afgelegd worden. Daarnaast is er keuze uit vijf lussen die je naar Bonheiden, Boom, Lier, Rumst of Zemst brengen. Deze lussen hebben lengtes tussen 23 en 58 km. Het Dijlestadje vormt zo een prima uitvalsbasis voor een dagje of weekendje fietsen in een aangename omgeving.

De beschrijving van de fietstochten vind je terug in het bijhorende inspiratieboekje. Daar vind je eveneens de praktische gegevens zoals de horeca, picknickplaatsen, de fietsverhuurders, oplaadpunten voor elektrische fietsen en de informatiekantoren.

Zowel de kaart als het inspiratieboekje zijn conform de richtlijnen van Toerisme Provincie Antwerpen. Met duidelijke wegbeschrijvingen, toeristische informatie en gedetailleerde kaarten. De prijs van de fietskaart Mechelen bedraagt 5,95 euro. Ze is verkrijgbaar bij de infobalie van Toerisme Mechelen, Hallestraat 2-4-6, 2800 Mechelen. Ze is eveneens online te bestellen via: www.toerismeprovincieantwerpen.be.

Copyright © 2019 fietsnet.be