fietsnet.be

Boontocht
André Maes , Friday 30 March 2012, 23:51

boontochten Louis Paul Boon zou op 15 maart laatstleden 100 jaar geworden zijn. Een prima gelegenheid om in 2012 het Boonjaar te organiseren. Alle media hebben hun registers opengetrokken om dit evenement kracht bij te zetten. Zo ook Toerisme Oost-Vlaanderen, zij ontwikkelden, samen met Toerisme Aalst en de Erfgoedcel Aalst de Boontocht.
Op deze tocht fiets je doorheen de historische romans van de schrijver en leer je de beschreven locaties en een aantal memorabele figuren uit zijn romans beter kennen. Uiteraard doe je de bekende 'Kapellekensbaan' aan, waar Boons antiheldin Ondineke woonde, kerken en kastelen uit 'Het Geuzenboek' en een aantal plaatsen waar de beruchte Bende van Jan de Lichte samenkwam.

De Boontocht is geënt op het fietsnetwerk Scheldeland. De twee lussen van 45 en 47 km vertrekken aan het stadspark van Aalst. Je kunt ze ofwel apart ofwel samen fietsen. In de brochure vind je de gedetailleerde wegbeschrijving, informatie en weetjes over Boon en de onderwerpen die in zijn romans een rol speelden. De fietskaart vind je in de uitvouwbare achtercover. Zij bevat het ingetekend traject, de knooppuntnummers, horeca en bezienswaardigheden.

De prijs van de brochure bedraagt € 3, ze kan besteld worden bij Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Aalst, via de website www.tov.be en bij de diensten voor toerisme in de regio. Fietsen kun je ter plaatse huren bij De Fietserij en de dienst voor Toerisme van Aalst.

Een zee van fietsplezier met de Knooppunter Fietsboxen
André Maes , Tuesday 20 March 2012, 22:19

knooppunter-fietsbox-westkust-oostkust_s Het systeem van de Knooppunter is reeds langer bekend: een handige water- en winddichte houder in kunststof die je in luttele seconden op elk fietsstuur plaatst en waar de handige Knooppunter-fietsgidsen exact in passen. Het toestelletje is intussen een succes geworden.

Met deze fietsboxen gaat Knooppunter weer een stapje verder op de weg naar een zorgeloos fietsbeleven. Zij hebben in samenwerking met Westtoer en de negen kustgemeenten een gloednieuw concept uitgewerkt. Het gaat om twee fietsboxen: Westkust van De Panne tot Oostende en Oostkust van Oostende tot Knokke.

In elke box vind je:

  • 5 compacte Knooppunter fietsgidsen. Elke gids bevat een korte en een lange lusvormige route langs de knooppunten, telkens vertrekkend vanuit een van de kustgemeenten. In welke badplaats je ook verblijft, je kunt makkelijk vanuit je eigen vakantieplek vertrekken om zee, duinen en polders te ontdekken.
  • Een Knooppunter met blanco kaartjes om de nummers te noteren en een potlood.
  • Een 82 pagina’s tellende gids boordevol interessante informatie over de kust. Elke kustgemeente komt apart aan bod en stelt zijn troeven en bezienswaardigheden voor. Op zoek naar een fietsverhuurbedrijf, een fietshersteller of een fietsvriendelijk logeeradres?  Waar vind je de beste plekjes om te parkeren? Al deze informatie vind je in de rijk geïllustreerde informatiegids.
  • De brochure “Troevenkaart van de Kust” een handige overzichtskaart van de kustregio die je wegwijs maakt in alle badplaatsen.
  • Een kaart met voor meer dan € 25 kortingsbonnen voor tien thema-attracties aan de Kust.

Praktisch
De prijs per Knooppunter Fietsbox bedraagt € 22,95. Ze zijn te koop bij Standaard. Boekhandel, de diensten voor toerisme aan de kust en op diverse plaatsen in de kustregio.
Meer informatie over de routes vind je op www.knooppunter.com.

Copyright © 2019 fietsnet.be