fietsnet.be

Laak- en Neteroute vernieuwd
André Maes , Thursday 12 April 2012, 19:57

laak-neteroute Zowel de brochure als de trajecten van de Laak- en Neteroute ondergingen dit voorjaar een grondige metamorfose. Om de veiligheid te verbeteren is de route hier en daar aangepast en tussen Westerlo en Herstelt kwam er een extra lus bij. De vernieuwde route volgt het fietsknooppuntennetwerk en de afstand bedraagt nu 49,7 kilometer. De brochure is totaal herwerkt en aangepast aan de nieuwe huisstijl van de Antwerpse Kempen.

Onderweg kun je kennismaken met de Merode, het grensgebied van de Antwerpse en Limburgse Kempen en het Hageland. Je fietst door enkele bijzondere natuurgebieden zoals het Provinciaal Groendomein Hertberg, Het Goor-Asbroek, het Trichelbroek en de Kwarekken. Daarnaast kun je heel wat opmerkelijk erfgoed ontdekken, waaronder de kastelen van de familie de Merode in Westerlo, de norbertijnenabdij van Averbode, talloze stemmige kapelletjes en een Klompenmuseum mét klompenbelevingspad.

In de begeleidende brochure vind je de volledige route, historische weetjes en praktische informatie. Op het kaartje staan de trajecten, knooppuntnummers, aanbevolen vertrekplaatsen, bezienswaardigheden, horeca en rustplaatsen.

De prijs van de brochure bedraagt € 2,00. Ze is verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren van Herselt, Laakdal en Westerlo en online te bestellen bij de Antwerpse Kempen: www.antwerpsekempen.be.

Limburg Fietskaart 2012 - 2013
André Maes , Monday 09 April 2012, 16:22

fietskaart-limburg-12 Op het fietsnetwerk in de provincie Limburg liggen zo’n 2000 km knooppuntenroutes op de recreatieve fietsers te wachten. Met deze nieuwe fietskaart en fietsinfoboekje kom je er alles over te weten. 

De kaart op schaal 1:65.000 is op beide zijden bedrukt met op de ene kant het noorden van de provincie Limburg en op de ommezijde het zuiden. Je vindt er de afstanden, hellingen, veerponten, parkings, stations, attracties en de fietscafés en -verblijven. Bij de kaart hoort een 206 bladzijden tellend fietsboekje met actuele informatie over de voorzieningen van het fietsroutenetwerk en de gegevens van de 159 fietscafés en 156 logies die het fietslabel mogen voeren.

Vanaf dit jaar verandert de fietskaart maar om de twee jaar. Gedurende deze periode blijft het aanbod van de fietsroutes en de kwaliteitswaarborg van de fietscafés en –logies met het fietsvriendelijk label ongewijzigd. Nieuwe aanbiedingen of aanpassingen worden op de website van Toerisme Limburg medegedeeld. Nieuw is ook dat de 50 laadlocaties voor elektrische fietsen met een eigen icoontje op de kaart zijn weergegeven. De laadpunten staan verspreid over de hele provincie bij de erkende fietscafés.

De fietskaart met fietsboekje is te koop bij alle Limburgse toeristische infokantoren en ook online te bestellen. De prijs bedraagt 9,50 euro. Hiervoor krijg je een volledig overzicht van het fietsroutenetwerk op een scheurvaste en spatwaterbestendige kaart.

Meer informatie: www.toerismelimburg.be

Fietsbox Fietsparadijs Limburg
André Maes , Thursday 05 April 2012, 20:08

fietsbox-limburg-12 Het fietsseizoen 2012 wordt bij Toerisme Limburg ingereden met een aantal belangrijke nieuwigheden: voortaan kun je de elektrische fietsen opladen in 50 oplaadpunten. Voor de veiligheid zijn een aantal doelgerichte ingrepen doorgevoerd om de gevaarlijke kruispunten tussen de verkeerswegen en het fietsroutenetwerk veiliger te maken. Om het fietsen nog aangenamer te maken is de Fietsbox volledig geactualiseerd en aangevuld met twee nieuwe routes, samen goed voor in totaal 28 uitgestippelde fietsroutes langs het bekende fietsnetwerk met knooppunten. Vanaf dit jaar zal deze box om de twee jaar vernieuwd worden.

De nieuwkomers zijn: “Voerstreek, hart van de Euregio” met 2 knooppuntroutes en “Fietsen langs het rijke verleden van Haspengouw” met 7 knooppuntroutes. Bij elke route hoort een kaartje met de knooppuntnummers dat perfect in de Knooppunter past.

De themakaarten hebben een schaal van 1:65.000. Op de kaartzijde vind je de ingetekende route, fietshoreca, rustplaatsen, bezienswaardigheden, veerponten en aanbevolen parkeer- en vertrekplaatsen. Vanaf dit jaar zijn ook de locaties van de laadpalen voor de elektrische fietsen en de fotogenieke stopplaatsen weergegeven. De ommezijde van de kaart is volledig ingenomen met tips, suggesties en praktische informatie.

Praktisch
De prijs van de Fietsbox met de zeven themakaarten bedraagt € 9,50 en hij is te koop bij de lokale toeristische diensten en te bestellen bij Toerisme Limburg vzw, Universiteitslaan 3, 3500 Hasselt (ook online). De routekaarten zijn ook afzonderlijk te koop voor € 2 per kaart. Bij aankoop van de box koopt kun je bovendien een gratis Knooppunter bestellen ter waarde van € 9,95. De Knooppunter is een water- en winddicht toestelletje dat je op het fietsstuur plaatst om gemakkelijk de uitgestippelde fietsroute af te lezen.

Meer informatie: www.toerismelimburg.be

Copyright © 2019 fietsnet.be