fietsnet.be

Nieuwe Fietskaart Vlaams-Brabant
André Maes , Sunday 20 May 2012, 18:23

fietskaart-vlaams-brabant-12 Perfect op tijd voor het fietsseizoen 2012 brengt Toerisme Vlaams-Brabant een totaal nieuwe fietskaart van het fietsnetwerk op de markt. De vier aparte kaarten van de regio’s Hageland, Dijleland, Brabantse Kouters en Pajottenland-Zenneland zijn gebundeld in één nieuwe kaart. Met deze kaart krijg je niet minder dan 1800 km fietsplezier in handen, ideaal voor een dagje er tussenuit, een weekend of een hele vakantie.

Uniek aan deze kaart zijn de aansluitingen op de RAVeL-routes in Wallonië en de doorsteken naar Brussel. In de Groende Gordel zijn er negen aansluitingen op de “Groene Wandeling”. Dit is een bewegwijzerde fiets- en wandelroute langs de parken en natuurgebieden in Brussel. Op de kaart zijn ook de bewegwijzerde fietsroutes van het fietsnetwerk van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest opgenomen.

De kaart op schaal 1:65.000 is uitgegeven op waterbestendig en kreukvrij papier. Hiermee komt ze overeen met de fietskaarten van de fietsnetwerken in de aangrenzende provincies Antwerpen, Limburg en Oost-Vlaanderen. Verder vind je op de kaart de afstanden, hellingsgraden, fietscafés, fietslogies, musea, kastelen, kerken en andere bezienswaardigheden.

De kaart wordt aangeboden in een plastic mapje samen met een Fietsgids met 136 bladzijden praktische en toeristische informatie. Je vindt er de gegevens van 121 fietscafé’s, 50 fietslogies en fietsverhuurdiensten. Kers op de taart zijn zes thematochten waarmee je onmiddellijk op weg kunt.

De prijs van de Fietskaart plus Fietsgids bedraagt 9 euro. Ze is te koop bij de toeristische diensten en boekhandels in de provincie Vlaams-Brabant. Je kunt ze ook online bestellen via: www.toerismevlaamsbrabant.be/publicaties.

Copyright © 2019 fietsnet.be