fietsnet.be

Antitankgrachtroute
André Maes , Thursday 05 July 2012, 20:15

antitankgrachtroute De Antitankgracht is een 33 km lange groene verbinding tussen de Schelde ter hoogte van Berendrecht met het Albertkanaal te Oelegem. Ze werd aangelegd tussen 1937 en 1939 en moest Antwerpen beschermen tegen een vijandige aanval.
Anno 2012 is de Antitankgracht het langste beschermde landschap van Vlaanderen, met een opmerkelijke fauna en flora. Een gedroomd decor voor de liefhebbers van fietsen, wandelen, erfgoed en natuur.

De fietsroute heeft een lengte van 45,5 km en is geënt op het fietsnetwerk van de Antwerpse Kempen. Onderweg ontdek je de restanten van het militaire erfgoed en de overweldigende natuur. De route loopt over het grondgebied van de gemeenten Oelegem, Schilde, Brasschaat, Brecht, Zoersel en Zandhoven. Op het kaartje vind je het traject, de knooppunten, vertrekplaatsen en horeca. Daarnaast worden de Antitankgracht en de bezienswaardigheden langs het traject nader toegelicht.

Het kaartje is onderdeel van de “Antitankgracht belevingsbox”. In deze box vind je:

  • 1 fietslus over het fietsnetwerk
  • 4 wandellussen langs knooppunten
  • De kaart “Twistappel Antwerpen - Forten en linies in de grensregio”
  • De brochure “De Antitankgracht vroeger en nu”
  • De brochure “Ontdek de Antitankgracht met professor Theodor”

De prijs van de Antitankgracht belevingsbox bedraagt 5 euro (plus eventuele verzendkosten). Hij is verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren in Brasschaat, Brecht, Essen, Kapellen, Ranst, Schilde en Zoersel. Online bestellen kan via www.toerismeprovincieantwerpen.be.

Copyright © 2019 fietsnet.be