fietsnet.be

Fietsknooppunten en Fietsnet in De Morgen
Koen , Tuesday 21 August 2012, 19:41

demorgenVoor hen die het artikel op 13 augustus gemist hebben, stuurde de krant even de digitale versie door.

Twee pagina’s tellend artikel van Lander Deweer, waar ook de cijfers en plannen van Fietsnet uitgebreid aan bod komen: “Met de smartphone naar het knooppunt”.

Ecocyclo Turnhout
André Maes , Monday 13 August 2012, 20:22

ecocyclo-turnhout Bij De Natuurvrienden vzw verscheen zopas de zesde Ecocyclo. Ecocyclo’s zijn milieuvriendelijke fietsroutes waarmee je de mooiste plekjes, ecovriendelijke bezienswaardigheden en initiatieven rond duurzame ontwikkeling kunt ontdekken. De trajecten lopen hoofdzakelijk over het fietsknooppuntennetwerk van de Antwerpse Kempen.
Met deze zesde uitgave fiets je via twee lussen in en rond de Kempense hoofdstad Turnhout. De routes brengen je o.a. langs de Dombergheide, het natuurreservaat De Liereman, het Turnhouts Vennengebied en de Kolonie in Merksplas. Je fietst volledig autovrij over het jaagpad van het kanaal Schoten Dessel en het Bels Lijntje.

Beide routes vertrekken aan het station van Turnhout. Lus 1 is 33,7 km lang en brengt je van Turnhout, over het grondgebied van Ravels, naar Oud-Turnhout en via een klein stukje Kasterlee terug naar Turnhout. Lus twee brengt je naar Merksplas, Beerse en Vosselaar en heeft een lengte van 30,4 km. Naast het natuurschoon en de Kempense landschappen geven beide routes bijzondere aandacht aan projecten die werken rond sociale economie.

In de fietsbrochure vind je de wegbeschrijving met veel aandacht voor de ecovriendelijke initiatieven langs de route met adressen en openingsuren. In de uitvouwbare voorcover vind je de kaartjes met de ingetekende trajecten, de knooppuntnummers, de bezienswaardigheden, de horeca en de rust- en startplaatsen. Bij elke route wordt vooraan een handig navigatiebalkje afgedrukt met de knooppunten en de referentienummers van de aandachtspunten.

De prijs van de Ecocyclogidsen bedraagt 2 euro. Ze zijn te koop op onderstaand adres en online te bestellen via de website van De Natuurvrienden (+ verzendingskosten). Wie 4 verschillende Ecocyclogidsen koopt krijgt een vijfde gratis.

De Natuurvrienden, Provinciestraat 53, 2018 Antwerpen, tel. 03 270 02 80
info@denatuurvrienden.bewww.denatuurvrienden.be

Copyright © 2019 fietsnet.be