fietsnet.be

5 recreatieve fietstochten in de Vlaamse Ardennen
André Maes , Tuesday 16 July 2013, 21:18

Onder het motto ‘Beleef je eigen Ronde’ lanceert Toerisme Oost-Vlaanderen een nieuwe pocketbrochure met vijf recreatieve fietstochten geïnspireerd door de Ronde van Vlaanderen.

Rik Vanwalleghem, Danny Lamarcq, Evy Gruyaert, Nic Balthazar en Guido Belcanto leiden fietsers met beeld, uitleg en anekdotes langs de mooiste fietspaden rondom Oudenaarde, Zottegem, Ninove, Geraardsbergen en Ronse.

Bij elke route krijg je een inleiding door de auteur, zijn/haar achtergrond en waarom ze gemotiveerd zijn om deze route te fietsen en aan te prijzen. Gevolgd door de praktische informatie en de kaart van de route met aanduiding van de bezienswaardigheden, horeca en hellingspercentages. Daarna krijg je een uitgebreide en stapsgewijze routebeschrijving. Een overzicht van de routes vind je vooraan in de brochure.

Alle routes lopen over het fietsnetwerk van de Vlaamse Ardennen en hebben afstanden tussen 30 en 50 km met eventuele verkortingen.

De pocketbrochure telt 79 blz. en is te koop bij de toeristische diensten van de Vlaamse Ardennen en bij de boekhandel.

Praktisch:

 • Naam: 5 recreatieve fietstochten in de Vlaamse-Ardennen
 • Soort: lusvormige knooppuntroutes
 • Locatie: Vlaamse Ardennen
 • Vertrek: diverse plaatsen
 • Afstand: diverse
 • Bewegwijzering: knooppuntbordjes
 • Documentatie: pocketbrochure
 • Verdeler: Toerisme Oost-Vlaanderen
 • Prijs: € 4,00
 • Meer informatie: http://www.beleefjeeigenronde.be

Lekker fietsen met Knooppunter
André Maes , Monday 08 July 2013, 21:10

lekker-fietsen-westhoek Knooppunter – de producent van de waterdichte kaartendoosjes voor op het fietsstuur - heeft in samenwerking met Westtoer en tien West-Vlaamse steden en gemeenten twee fietsboxen voor genieters samengesteld. Fietsen en genieten gaan immers hand in hand. Al fietsend met je gezin of met vrienden wil je iets zien, iets beleven en al zeker iets proeven. Deze fietsboxen bieden de ideale mix om al het moois en lekkers van het Brugse Ommeland en de Westhoek te ontdekken.

In elke box vind je vijf fietsroutes, met elk een centrale startplaats in de regio. In het Brugse Ommeland zijn dit Beernem, Brugge, Damme, Tielt en Torhout. In de Westhoek zijn Diksmuide, Ieper, Poperinge, Veurne en Zonnebeke de uitvalsbasis. Je krijgt telkens een mengeling van rustige landelijke fietswegen gecombineerd met enkele hoogtepunten van de plaatselijke bezienswaardigheden onderweg: een gezellig eethuisje, een sfeervol biercafé of een aangenaam terras.

In de gids vind je de gedetailleerde routebeschrijving met stapsgewijze voorstelling van de knooppunten en de icoontjes van de horeca, picknickplaatsen, een overzichtskaartje, toeristische en praktische informatie en mooie foto’s.
Op de individuele kaartjes zijn de trajecten met de knooppunten afgedrukt.

In de fietsboxen ‘Knooppunter Lekker fietsen’ vind je telkens drie onderdelen:

 1. een praktische gids waarin alle routes visueel worden voorgesteld, met informatie over de bezienswaardigheden en veel aandacht voor gezellige terrasjes en eethuizen.
 2. gebruiksklare routekaartjes met voor elke route een korte en een lange versie.
 3. een handige Knooppunter houder met een potloodje en blanco kaartjes voor op de fiets.

De Lekker Knooppunter boxen zijn verkrijgbaar in de boekhandel en bij de toeristische diensten van de startplaatsen.

Praktisch:

 • Titel: Lekker fietsen met Knooppunter
 • Auteur: diverse
 • Uitgeverij: Knooppunter
 • Uitvoering: box
 • Prijs: € 19,95
 • ISBN: 9789491007460 – 9789491007453
 • Website: http://www.knooppunter.com

Knooppunter Fietspocket
Kris , Wednesday 03 July 2013, 21:15

Ieder die er op zondag regelmatig op uittrekt voor een fietstocht heeft het al meegemaakt. Je stippelt een tochtje uit met de knooppunten en onderweg kom je niet één terrasje tegen!

Het zal je niet overkomen met de Knooppunter Fietspocket. Daarin zijn tien van de mooiste trajecten in een provincie verzameld, telkens in een korte en een lange versie. Je fietst er langs de verborgen plekjes van de streek en je ontdekt gezellige terrasjes en toffe eethuisjes. Keuze te over voor een tussenstop!

De pocket is beschikbaar voor West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant of Limburg.

Er is ook een set met Fietspocket én handige houder met gebruiksklare routekaartjes, nu te koop voor €17,95. De Kooppunter Fietspocket is ook apart verkrijgbaar voor €12,95.

Te koop bij Standaard Boekhandel, AS Adventure en de betere boekhandel.

Info: www.knooppunter.com

Copyright © 2019 fietsnet.be