fietsnet.be

Nieuwe fietskaart Antwerpse Kempen
André Maes , Wednesday 19 February 2014, 9:47

antwerpse-kempen-fietskaart-14 Antwerpse Kempen stapt af van de verspreiding van deelkaarten voor hun fietsnetwerk. In plaats daarvan is er nu een volledig nieuwe kaart met een actueel overzicht van alle knooppunten en trajecten.

De kaart op schaal 1:65.000 toont recto verso het volledige grondgebied van de Antwerpse Kempen. Ze is vervaardigd in scheurvrij en waterbestendig materiaal. Op de kaart vind je de knooppunten, trajecten met kilometeraanduiding en toestand van de wegen (verhard, niet verhard, autovrij enz.), horeca, rust- en picknickplaatsen. Bovendien zijn de netwerken van de aangrenzende regio’s zoals Scheldeland, Vlaams-Brabant, Limburg en het Nederlandse Noord-Brabant in beeld gebracht. Ook de langeafstandsroutes en doorsteken via de fietsostrades staan erop aangeduid.

Twintig inrijpunten op de kaart vormen ideale vertrekplaatsen. Ze liggen op het netwerk en zijn vlot bereikbaar. Je vindt er parkeerruimte, een overzichtskaart van het netwerk en vaak horeca in de onmiddellijke omgeving.

Eind 2013 gaf provincie Antwerpen het fietsknooppuntennetwerk in de Antwerpse Kempen een grondige controlebeurt. 40 extra knooppunten, 140 kilometer nieuwe fietstrajecten en vlotte verbindingen met o.a. stadscentra maken het netwerk fijnmaziger, comfortabeler en veiliger. In totaal goed voor 2000 kilometer fietsplezier. De ingrijpendste wijzigingen situeren zich in de regio Turnhout/Baarle, niet toevallig het oudste deel van het netwerk. Fietsers vinden een overzicht van alle aanpassingen op www.routedokter.be. Wie nog over een ‘oude’ kaart beschikt, zal met behulp van het overzicht van de wijzigingen op de website niet verloren rijden.

Bij aankoop van de kaart kun je gebruik maken van een fijn extraatje: één maand gratis VAB-fietsbijstand voor het hele gezin.

Praktisch:

  • Naam: Fietskaart Antwerpse Kempen
  • Soort: Overzichtskaart fietsnetwerk
  • Locatie: Antwerpse Kempen
  • Afstand: ongeveer 2000 km
  • Bewegwijzering: groenwitte borden
  • Documentatie: fietskaart
  • Verdeler: Diensten voor Toerisme in de Antwerpse Kempen
  • Prijs: € 9,95
  • Meer informatie en online bestellen: www.antwerpsekempen.be

Copyright © 2019 fietsnet.be